FC Porto laat Taça da Liga aan streekgenoot na domme actie Abdoulaye

In die reguliere competitie bedraagt de achterstand van Sporting Braga op os Dragões twintig punten. Het krachtsverschil dat die grote afstand in punten zou moeten impliceren, was zaterdagavond echter niet zichtbaar. Os Arsenalistas hielden de gevreesde aanval van de tegenpartij prima in toom en waren in het eerste halfuur van de confrontatie de betere. Echt grote kansen bleven echter uit, ook voor de tegenpartij, en een 0-0 stand bij rust leek dan ook het logische gevolg.

In blessuretijd van de eerste helft kwam echter de kentering. Abdoulaye Ba ging, met al een gele kaart op zak, in zijn eigen zestien de fout in en werd met een tweede gele prent van het veld gestuurd. Tot overmaat van ramp werd de strafschop vervolgens feilloos benut door Alan. Met een man meer hield Braga die verkregen voorsprong na rust aanvankelijk eenvoudig vast. De ploeg liet de bal simpel rondgaan en hield de tegenstander ver weg van het doel.

De ploeg van Vítor Pereira ging naar mate de tijd vorderde echter meer risico's nemen, waardoor er gigantische gaten ontstonden. Het spel golfde op en neer, resulterend in een aantal uitstekende kansen, met name voor Braga. Binnen drie minuten tijd presteerde de ploeg van José Peseiro het echter om twee keer voor een vrijwel leeg doel te missen. Dat hield de hoop van Porto lange tijd levend. De regerend kampioen van Portugal was in de slotfase zelfs nog een aantal keer bijzonder dicht bij een gelijkmaker, maar wist er ondanks een bloedstollende eindfase geen verlenging meer uit te slepen.