Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Porto maakt geen fout in derby en viert derde landstitel op rij

Laatste update:

Paços de Ferreira - FC Porto 0-2
FC Porto begon met één punt voorsprong op Benfica aan het kampioensduel en moest dus winnen om de 27e landstitel op zeker veilig te stellen. De ploeg van Vítor Pereira nam de volle buit ook mee en dat was meer dan terecht. De gasten, die op 29 januari 2012 (Gil Vicente, 3-1) voor het laatst verloren in de Liga Sagres, begonnen sterk in Mata Real, maar kwamen nog niet echt tot uitgespeelde kansen. Arbiter Hugo Ferreira hielp de koploper na een kwart wedstrijd een handje, want hij gaf een strafschop, terwijl James Rodríguez over zijn eigen benen was gestruikeld. Verdediger Ricardo werd met rood van het veld gestuurd en Lucho González benutte het buitenkansje: 0-1. De thuisploeg van Paulo Fonseca probeerde Porto met counters te verontrustten, maar doelman Helton hoefde nooit serieus in actie te komen.

Door het overtal was de spanning ondanks de minimale marge weg en Jackson Martínez was kort na rust dicht bij de 0-2, maar doelman Cássio redde formidabel op de kopbal van Cha Cha Cha. De Colombiaan was even later wel trefzeker; hij knalde op aangeven van Lucho met zijn linker binnen voor zijn 26e seizoenstreffer. Ondanks dat Danilo na een uur zijn tweede gele kaart pakte en beide partijen dus weer met evenveel spelers op het veld stonden, bleef Porto domineren. Twintig minuten voor tijd knalde Lucho nog op de paal, maar de zege kwam niet meer in gevaar, waardoor Porto voor de derde keer op rij het kampioenschap opeiste. Paços, dat de voorronde van de Champions League ingaat, verloor voor het eerst sinds 24 februari, toen Benfica met 3-0 te sterk bleek.

Benfica - Moreirense 3-1
Benfica oogstte dit seizoen lof voor het prachtige voetbal en de goede resultaten, maar op het moment suprême hebben de hoofdstedelingen het laten afweten. De ploeg van Jorge Jesus verloor os Clássico van FC Porto, de Europa League-finale, en slaagde er zondag dus niet in om te stunten en alsnog met de titel er vandoor te gaan. Met Ola John in de basis waren as Aguías wel sterker dan de laagvlieger uit Guimarães, maar ze gingen rustten met een 0-1 achterstand. Middenvelder Vinicius knalde laag de 0-1 binnen in Estádio da Luz en Lima trof op slag van rust de paal. John bleef in de kleedkamer achter en vlak na rust kwam de gastheer door een kopbal van Óscar Cardozo langszij: 1-1. De Paraguayaan miste een kwartier voor tijd nog een enorme kans, maar Lima bezorgde de recordhouder alsnog de zege, door nog tweemaal te scoren. Benfica greep evenwel de titel mis en speelt op 26 mei nog de bekerfinale tegen Vitória Guimarães.

-
FC Porto is de terechte kampioen

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties