FC Twente baalt van ongelukkige tegengoals en gemiste kansen

Twente betaalde uiteindelijk een dure prijs voor de gemiste kansen uit de eerste helft. De thuisploeg begon sterk en kreeg al in de eerste minuut een goede kans, toen Dusan Tadic Luc Castaignos vrijspeelde. De spits haalde echter niet vol uit en zag Janssen even later voordoen hoe er wel afgemaakt moet worden. Na een aanval over rechts kwam de bal bij Chadli, die het overzicht behield en met buitenkant voet Janssen alleen voor doelman Ron-Robert Zieler zette. Janssen scoorde al glijdend en Twente bleef hierna de bovenliggende partij in de kolkende Grolsch Veste.

De thuisploeg kreeg goede kansen om verder uit te lopen. Tadic draaide zichzelf goed vrij maar kwam daardoor in een te lastige hoek terecht, terwijl Castaignos even later bijna kon profiteren van een inschattingsfout van de Braziliaanse verdediger Felipe. Castaignos wist de bal over Zieler heen te lobben, maar de inzet van de spits ging net naast. Twente combineerde er op los en na een halfuur werd Sergio da Silva Pinto al naar de kant gehaald door Mirko Slomka. De Portugees leek niet geblesseerd te zijn en dus mocht de wissel gezien worden als een compliment voor Twente.

Met Adrian Nikci in de ploeg voor Pinto kwam Hannover wel wat beter in de wedstrijd, maar dat resulteerde niet in noemenswaardige kansen. Twente bleef de gevaarlijkste ploeg, maar verzuimde om de marge in de eerste helft verder uit te breiden. Acht minuten na rust viel de 2-0 alsnog, dankzij een gelukkig doelpunt. Chadli nam aan de zijkant een vrije trap en schoot richting doel, waar Jan Schlaudraff de bal op zijn hoofd kreeg. Het speeltuig kreeg daardoor een andere richting, zodat Zieler een antwoord schuldig moest blijven.

Twente leek op rozen te zitten. Hannover had in de eerste helft maar een noemenswaardige kans gekregen en de bezoekers kwamen na de thee niet veel beter voor de dag. Ruim twintig minuten voor tijd viel uit het niets echter toch de aansluitingstreffer: een schot van Konstantin Rausch belandde toevallig in de voeten van Sobiech, die de al op de grond liggende Nikolay Michaylov gemakkelijk kon passeren. Twente moest dus weer oppassen, maar kon niet voorkomen dat het ook nog gelijk werd. Wisgerhof verlengde een voorzet vanaf links en passeerde daarmee zijn eigen doelman, waardoor de thuisploeg opnieuw moest beginnen. Castaignos (liefst drie keer) en Dedryck Boyata kregen vervolgens nog goede kansen om de voorsprong te herstellen, maar zij faalden in de afronding. Vooral Castaignos mag het zichzelf aanrekenen dat Twente niet heeft gewonnen.