Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente betaalt liefst vier miljoen en voltooit onmogelijk geachte transfer

Laatste update:

Ugalde speelde sinds de zomer van 2020 voor Lommel SK, dat onderdeel is van de City Football Group, de overkoepelende organisatie achter Manchester City. De Belgische tweededivisionist betaalde destijds ruim 875.000 euro voor zijn diensten aan het Costa Ricaanse Saprissa, waar Ugalde werd opgeleid. Na een seizoen met Lommel werd de kleine spits de afgelopen twee seizoenen gehuurd door Twente, dat nu een flinke transfersom voor hem betaalt. Ugalde komt op de zesde plaats van duurste inkomende transfers in Enschede, waarmee hij onder meer Hakim Ziyech (van sc Heerenveen naar Twente voor 3,5 miljoen euro, 2014) passeert.

De transfer is alsnog tot stand gekomen doordat Lommel ermee akkoord is gegaan dat Twente de transfersom over meerdere seizoenen uitsmeert. Het is voor het eerst sinds de transfer van Ziyech dat de Tukkers weer een fors bedrag uitgeven, daar de nummer vijf van het afgelopen Eredivisie-seizoen het jarenlang moest doen met 'koopjes', transfervrije spelers en huurlingen. Ugalde speelde de afgelopen twee seizoenen al 59 duels voor Twente, waarin hij goed was voor dertien doelpunten en zes assists.

Dat Twente weer kan investeren komt niet uit de lucht vallen. De Tukkers verdienden ruim vijftien miljoen euro aan het vertrek van sterkhouders Ramiz Zerrouki (Feyenoord) en Václav Cerny (VfL Wolfsburg). Ook in het salarishuis heeft Twente een gat geslagen, daar met Wout Brama (gestopt), Julio Pleguezuelo (transfervrij naar Plymouth Argyle) en Virgil Misidjan (transfervrij onderweg naar PAOK Saloniki) meerdere relatief dure krachten van de loonlijst zijn geschrapt. Ook 'grootverdiener' Joshua Brenet lijkt deze transferzomer te vertrekken. Verdediger Mees Hilgers gaat binnenkort wel voor drie seizoenen bijtekenen. Ugalde is de derde aanwinst voor Twente. Eerder werden er voor Youri Regeer (Ajax) en Younes Taha (PEC Zwolle) al transfersommen van rond de één miljoen euro betaald.

Is dit een goede investering van FC Twente?

Meer nieuws

Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen
4
Dani Carvajal twijfelt niet en wijst teamgenoot aan die Ballon d'Or moet winnen
20
Memphis Depay neemt met cryptische boodschap afscheid van fans Atlético Madrid
17
Boy Kemper werd tijdens Excelsior - NAC gebeld: 'Misschien gaat de tijd sneller'
1
Eredivisie is één seizoen eerder dan gepland kunstgrasvrij
23
El Yaakoubi loopt leeg: 'Ik moest hier voetballen terwijl ik dat niet wilde'
78

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties