Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente blijft in Eredivisie; De Graafschap degradeert

Laatste update:

De beroepscommissie van de KNVB boog zich de voorbije weken over het besluit van de licentiecommissie om FC Twente te laten degraderen. De club tekende beroep aan bij de rechtbank en bij de beroepscommissie. De rechter oordeelde in het nadeel van FC Twente, terwijl de beroepscommissie nu dus in het voordeel van de Tukkers heeft geoordeeld.

In Enschede liet men eerder optekenen rekenen te houden met de Jupiler League, maar op die uitspraken kwam men later terug. Volgens de club zou degradatie een faillissement opleveren, omdat de akkoorden met de schuldeisers en de garantstelling van de gemeente zou komen te vervallen.

Via de officiële kanalen geeft de KNVB tekst en uitleg over het verschil van de straf van de licentiecommissie en de beroepscommissie. "Alhoewel de beroepscommissie de licentiecommissie op een aantal aspecten in het gelijk stelt, is er een cruciaal verschil in de interpretatie van de zogenoemde 'schoon-schipverklaring', die FC Twente in mei op verzoek van de licentiecommissie afgaf", luidt het statement.

"Volgens de beroepscommissie is met de schoon-schipverklaring bij FC Twente het vertrouwen gewekt dat de overtredingen die de club bekendmaakte in de periode tussen december 2015 en april 2016, niet zouden worden meegewogen in de beoordeling voor het behoud van de licentie. Terwijl de licentiecommissie dat wel deed." De belastende informatie die in die maanden opdook wordt door de beroepscommissie dus niet meegewogen, maar de vier overtredingen zijn stuk voor stuk wel goed voor een boete van 45.250 euro. FC Twente behoudt zo wel de 'oude' licentie, waardoor De Graafschap het kind van de rekening is.

Het is terecht dat FC Twente NIET degradeert

Meer nieuws

Erik ten Hag deelt nieuwe sneer uit: 'Jullie maken er maar krantenkoppen over'
15
Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: 'Gullit vindt het niet veel'
41
VZ Kort: Bekerheld Igor Paixão terug op het trainingsveld bij Feyenoord
77
'FC Barcelona krijgt PSG-icoon aangeboden, maar twijfelt sterk'
35
'Presidentskandidaat bevestigt interesse van Ajax in spits Allen Obando'
10
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties