Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente gaat na dik verlies in Arnhem winterstop in

Laatste update:

Gaandeweg de wedstrijd werd duidelijk dat de Enschedese gemeenteraad instemde met een garantstelling van 32 miljoen euro voor FC Twente en dat was een zeer positief bericht voor de club. Het voetbal dat men toonde op bezoek bij Vitesse was echter te pover om punten mee te pakken. De geel-zwarten begonnen fel en leken in de eerste twintig minuten voor eigen publiek de basis te leggen voor een makkelijk avondje. Nadat Milot Rashica vroeg in de wedstrijd onnodig teruglegde in een kansrijke situatie, was het een paar minuten later alsnog raak. Kevin Diks zette prima voor en Valeri Qazaishvili kopte tegendraads binnen.

Vitesse controleerde het spel, dwong FC Twente naar achteren en kwam via een hoekschop van Rashica bijna gauw op 2-0. Zijn inzet stuiterde echter eerst tegen de rechterpaal en daarna wonderwel ook nog eens tegen de linkerpaal: de bezoekers kwamen goed weg. Die gemiste kans van Vitesse was echter uitstel van executie voor FC Twente. Er stonden pas achttien minuten op de klok toen Rashica 'eindelijk' ook meedeelde in de vreugde en na een versnelling de bal hard binnen schoot. Het was het startsein voor de Enschedeërs om beter te gaan voetballen en tot de rust was FC Twente vervolgens gewoon beter.

Eloy Room moest twee keer optreden bij aanvallen en hield Vitesse overeind. Daarnaast schoot Felipe Gutiérrez een keer net naast en ging een vrije schop van Hakim Ziyech in de muur. De sterke fase van FC Twente werd vlak voor rust beloond. Jerson Cabral werd weggestuurd op de linkerflank en zette laag voor richting het midden, waar Ziyech de bal met links binnen poeierde langs Room. Had die eerste helft wat langer geduurd, dan was de 2-2 misschien wel gevallen voor de Tukkers. De pauze brak echter onverbiddelijk aan en Vitesse kwam sterker uit de kleedkamer.

Binnen een kwartier was de voorsprong uitgebouwd naar 4-1: eerst maakte Dominic Solanke slim de derde voor Vitesse door dicht bij Joël Drommel te blijven en de keeper te verrassen na een hoge bal. Daarna pikte Rashica zijn tweede doelpunt van de avond mee met een schot in de korte hoek, waarbij FC Twente veel te veel ruimte liet en twee (!) man van Vitesse onbewaakt bleven. De wedstrijd zat er na die vierde goal van de thuisclub goeddeels op en de supporters vermaakten zich met venijnige liedjes richting FC Twente en zijn aanhang.

René Hake kon in het laatste half uur logischerwijs geen konijn meer uit de hoge hoed toveren om nog iets te doen aan de achterstand en het pakte uiteindelijk ook nog erger uit. Na onrust achterin schoot Peet Bijen al vallend de bal in het dak van zijn eigen doel en stond tegendoelpunt nummer vijf op het scorebord. FC Twente sluit de eerste seizoenshelft af met dertien punten uit zeventien duels en een triest doelsaldo: 18-41. Feyenoord (5-0) en Vitesse (5-1) maakten er voor de winterstop allebei vijf tegen de Tukkers.

-

Meer nieuws

Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
5
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
19
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
9
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
9
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties