Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente geeft opening van zaken over Gutiérrez

Laatste update:

Kees van Wonderen en Cees Lok waren in Chili om naar een andere speler dan Gutiérrez te kijken. "Zij kwamen terug met de mededeling dat ze een van de grootste talenten hadden gezien, die ze in hun carrière ooit hadden zien spelen. Ze vonden dat hij absoluut naar FC Twente zou moeten komen", legt Van der Laan uit aan het clubkanaal. In Enschede was echter financieel gezien weinig mogelijk. "FC Twente had op dat moment zelf geen middelen om Felipe aan te trekken."

"Toen hebben we met een aantal mensen de schouders eronder gezet, zowel binnen als van buiten de club, zodat hij naar Twente kon komen." Van der Laan zegt dat hij geen moment heeft getwijfeld om zelf ook geld in de transfer van Gutiérrez te steken. "Ik acht de kennis van Kees en Cees hoog genoeg, dat voorop. Maar daarnaast vind ik dat je, als je het aan anderen vraagt, zelf ook bereid moet zijn risico's te nemen." Desgevraagd legt de commissaris van FC Twente uit hoe de komst van Gutiérrez uiteindelijk in elkaar heeft gestoken, in 2012.

Er zijn zeven financiers, zegt hij, die het mogelijk hebben gemaakt dat Gutiérrez voor een transfersom van zo'n 2,8 miljoen euro van Universidad Católica naar Enschede ging. FC Twente heeft zeventig procent van zijn transferrechten in handen: dertig procent rust nog bij Gutiérrez' oude club. "We hebben dat via een constructie gedaan met een trust op Cyprus. Waarom hebben we dat gedaan? Twee redenen: ten eerste omdat de externe financiers ervoor kozen buiten schot te blijven en dat is mogelijk met deze constructie."

"En het bijkomende voordeel is dat, als er wat te verdienen valt in deze transfer, deze mensen ook minder belasting hoeven te betalen dan wanneer het in Nederland was geweest. Of wij in theorie rijk kunnen worden van een transfer van Gutiérrez? Ik zou het graag willen. Want dat geeft vertrouwen aan anderen om in de toekomst ook mee te doen. Maar wij als commissarissen hebben de intentie om eventuele opbrengsten aan te wenden voor nieuwe spelers", aldus Van der Laan.

Gutiérrez werd na een sterk eerste seizoen bij FC Twente in zijn tweede jaar verkozen tot beste speler van de Eredivisie door het Algemeen Dagblad. Op dit moment staat hij echter al geruime tijd geblesseerd aan de kant en Van der Laan zegt dat dat nu eenmaal een risico is bij het halen van een nieuwe speler. Volgens hem is er uiteindelijk niets schimmigs aan de hele zaak. Hij heeft achteraf ook geen spijt dat er niet eerder openheid van zaken is geweest en dat het via Nieuwsuur aan het licht kwam.

"We hebben altijd aangegeven dat Felipe extern gefinancierd is, dus wat dat betreft zijn we open geweest. We vonden het niet noodzakelijk aan te geven dat we er zelf ook in deelnamen. Was misschien beter geweest, achteraf." Van der Laan geeft ten slotte aan dat het absoluut niet waar is, dat ook Luc Castaignos en Jesús Corona binnen zijn gehaald door dezelfde groep mensen. Dat claimde het regionale dagblad TC Tubantia eerder op woensdag. Bij Corona was er wel sprake van een externe financier uit Zuid-Amerika, maar spits Castaignos is volgens Van der Laan voor honderd procent door FC Twente zelf gefinancierd.

Vind jij, alles overdenkend, dat FC Twente juist gehandeld heeft?

Meer nieuws

De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
27
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
14
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
4
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
34
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties