FC Twente in laatste seconde blessuretijd naar de zege

FC Twente kwakkelt, de ploeg van Jansen won van de voorbije zes wedstrijden in de Eredivisie er slechts een, en ook tegen AZ was het zeker in de eerste helft niet best wat de Tukkers lieten zien. FC Twente was weliswaar de betere ploeg in de eerste helft, maar veel indruk maakte de thuisploeg nou ook weer niet. Het tempo lag veel te laag en als AZ-keeper Esteban al in actie moest komen, dan had de sluitpost geen moeite met de inzet. Even voor rust kwam AZ zelfs op voorsprong.

Steven Berghuis mocht, nadat Roy Beerens werd neergelegd op de rand van het strafschopgebied, aanleggen voor een vrije trap. Berghuis knalde de bal hard langs de muur en keeper Nick Marsman, die toch al onder vuur lag, maakte geen beste beurt. De sluitpost grabbelde en de bal verdween tegen de touwen voor de 0-1. Voor Berghuis was het een bijzonder doelpunt: hij scoorde tegen zijn ex-club. In januari 2011 debuteerde Berghuis in het shirt van FC Twente in het profvoetbal.

Onder een striemend fluitconcert verdwenen de spelers van FC Twente richting de kleedkamer en na de pauze tapte de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal uit een ander vaatje. Het doel van Esteban werd direct belegerd: Roberto Rosales stuitte op de doelman, Luka Djordjevic kopte niet goed en Quincy Promes vond de paal.

Al met al speelde FC Twente, dat in actie kwam zonder de geschorste Luc Castaignos, een sterke tweede helft. Het leek wachten op een doelpunt en die zou na een kleine zeventig minuten vallen. Dusan Tadic ontsnapte over rechts en de vormgever van de Tukkers gaf de bal blind voor het doel. Daar kwam Youness Mokhtar ingelopen om de bal binnen te tikken. AZ leek rijp voor de slecht, maar richtte zich weer wat op en kreeg in de persoon van invaller Jóhann Berg Gudmundsson nog een dot van een kans. Dat gebeurde na een prachtige actie van linksachter Simon Poulsen; scoren deed Gudmundsson echter niet. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd pegelde Tadic zijn ploeg alsnog naar de winst.