Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente kan zich volledig gaan richten op landstitel

Laatste update:

FC Twente - FC Den Bosch 1-2
FC Twente, dat vorig jaar in deze fase nipt afrekende met SC Genemuiden, nam vroeg het initiatief. Echt uitgespeelde kansen creëerden de Tukkers niet; FC Den Bosch ook niet, maar de eerstedivisionist toonde wel lef en zocht dapper de weg naar voren. Bij de eerste goede uitbraak van FC Twente ging het echter mis, achterin. Luc Castaignos werd na een kwartier door Jelle De Bock gevloerd in de zestien meter en verdiende de penalty. Specialist Denny Landzaat, voor het laatst trefzeker in november 2011, zette zich achter de bal en schoot die onberispelijk en hoog binnen.

De thuisclub leek op rozen te zitten, maar een handvol minuten later incasseerde men een domper. Dedryck Boyata werd met rood van het veld gestuurd na een onbesuisde tackle en kon gaan douchen: Steve McClaren bracht snel Douglas binnen de lijnen, Jerson Cabral werd geofferd voor de verdediger. FC Den Bosch voelde dat het harder kon aanzetten en kwam, zij het met wat geluk, ook terug tot 1-1. Een schot van Joey Brock ketste via de billen van Peter Wisgerhof af en liet Sander Boschker kansloos.

Een kwartier na rust kwam Den Bosch zelfs voor en die stand zou het vast blijven houden. Een uitstekende combinatie eindigde in een schot van Bart van Brakel op doel, waarop Boschker geen passender antwoord had dan één hand. In de rebound tikte Tom van Weert, die op de perfecte plek stond, direct binnen. FC Twente moest vol aan de bak om terug te komen en was dichtbij via Joey Pelupessy; het raakte zelfs de paal via Nacer Chadli. Castaignos' tweede gele kaart na een elleboog maakte FC Twente echter kansloos: met negen man was er niets meer te doen voor 's lands koploper.

SC Heerenveen - HVV Hollandia 1-0
Enkelvoudig bekerwinnaar (2008/09) Heerenveen ging donderdag qua kansen goed van start tegen de amateurs uit Hoorn. Daniel de Ridder en Matthew Amoah misten een redelijke en een forse mogelijkheid, waarna laatstgenoemde ook nog eens snoeihard de lat trof. Jeffrey Gouweleeuw tenslotte was ook zeer dicht bij 1-0, maar de inzet van de verdediger werd nog van de lijn gehaald. De toon was gezet in de bekerontmoeting en Heerenveen deed hard zijn best de score te openen. Naarmate de minuten in de eerste helft verstreken, duurde het echter langer en langer.

De talentvolle Hakim Ziyech, die zijn bekerdebuut maakte, liet tweemaal een kans onbenut en droeg zo bij aan Heerenveens improductiviteit. Dat liet Hollandia langzaamaan meer geloven in een stunt in Friesland. Kalvin Robert was zelfs heel dicht bij de verrassende 0-1, maar hij schoot oog in oog met Kristoffer Nordfeldt op de benen van de doelman. Kort tevoren had hij al in het zijnet gemikt. Een uur was er al ruim verstreken toen Zomer eindelijk de ban brak: hij kopte raak na een hoekschop. Amoah deed alles om er nog 2-0 van te maken, maar tevergeefs.

KNVB Beker
FC Twente
1 - 2
FC Den Bosch

Meer nieuws

Fans PEC houden adem in: duel bewust gestaakt met bekers door medisch noodgeval
0
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Zuidam geeft transferplannen van FC Utrecht prijs: 'We willen ver voor hem gaan'
1
Van Hooijdonk mist één naam in EK-selectie: 'Had een sensatie kunnen worden'
1
Schrik slaat om het hart: jonge FC Twente-fan raakt gewond bij uitzwaaien bus
11
Unnerstall mist bloedstollende ontknoping wegens heuglijke privé-omstandigheden
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties