Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente kondigt 'passende maatregelen' tegen FC Utrecht aan

Laatste update:

Na de rust kreeg FC Twente van het veiligheidspersoneel de eerste meldingen dat er spullen vanuit het bezoekersvak naar het vak daaronder werden gegooid. Die informatie werd gedeeld met FC Utrecht, dat zoals gebruikelijk ook eigen veiligheidspersoneel had meegnomen om erop toe te zien dat de supporters zich gedragen. Desondanks bleef het gooien van voorwerpen doorgaan. "Daarom is er in de zestigste minuut voor gekozen om de kiosk in het bezoekersvak te sluiten, terwijl deze normaal tot iets na afloop van de wedstrijd geopend is. Door de kiosk vroegtijdig te sluiten was het voor supporters van FC Utrecht niet meer mogelijk eten en drinken te halen en daarmee te gooien."

"Dit kon echter niet voorkomen dat er alsnog spullen naar beneden werden gegooid. Onacceptabel en verschrikkelijk vervelend voor de supporters van de betreffende vakken", schrijft FC Twente. De club kondigt een evaluatie aan. "Op basis van de bijzonderheden wordt er besloten onder welke omstandigheden de bezoekende club een volgende keer naar De Grolsch Veste mag komen. Het moge duidelijk zijn dat FC Twente passende maatregelen gaat nemen tegen FC Utrecht. Ook worden de camerabeelden zo snel mogelijk met FC Utrecht gedeeld, zodat zij achteraf de daders kunnen identificeren en straffen."

FC Twente heeft bovendien een projectgroep die kijkt naar andere oplossingen, zoals het plaatsen van een net voor het bezoekersvak. De leden van die projectgroep komen binnenkort weer bij elkaar. De club schrijft enerzijds supporters van de bezoekende club graag te willen ontvangen, maar dat bezoek van uitsupporters niet ten koste mag gaan van de eigen fans. Daarom zijn 'passende maatregelen' tegen de veroorzakers volgens de club noodzakelijk. "In de ogen van FC Twente is het namelijk ook niet helemaal terecht wanneer een andere, goedwillende club, de dupe wordt van enkele raddraaiers van een andere club. Dit zouden wij bij onze uitwedstrijden ook niet willen. Wel is het duidelijk dat FC Twente hard op gaat treden tegen de veroorzakers en er alles aan gaat doen om dit in de toekomst te voorkomen."

-

Meer nieuws

Ricky van Wolfswinkel hakt definitief knoop door over toekomst bij FC Twente
8
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
2
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
21
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
13
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
11
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties