Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente krijgt ondanks degradatie 'genereus aanbod': 'Ze gaan met ons door'

Laatste update:

"Ik heb een buitengewoon slechte nacht gehad. We hebben een sessie gehad vanmorgen met het personeel. Er heerst verslagenheid. De nacht was dermate kort, dat ik vanochtend al met Alfons Wispels heb gesproken", tekende TC/Tubantia op uit de mond van de bestuurder. Wispels is de oprichter van hoofdsponsor Pure Energie en had, ondanks een speciale degradatieclausule waardoor het bedrijf de samenwerking kon stopzetten, met een 'genereus aanbod' meteen goed nieuws voor Velderman: "Pure Energie blijft achter ons staan en gaat met ons door."

Meer: Journalist doet opmerkelijke bewering: ‘Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer’

De algemeen directeur gaf verder aan dat de begroting omlaag zal gaan tot achttien à twintig miljoen euro en Twente denkt erover na om aandelen uit te geven. Er zijn momenteel wel gesprekken gaande met een aantal potentiële financiers, maar er moet ook nog met de KNVB gesproken worden over eventuele financiële inmenging van buitenaf: "Een breed gedragen aandelenkapitaal is beter dan een overname. Met een uitgangspunt dat het een sterk Twents karakter houdt."

Naast Pure Energie lijkt ook Grolsch, een andere belangrijke sponsor, aan de club verbonden te blijven: "Ik heb hoge verwachtingen dat het op een goede manier gaat aflopen. Maar het is duidelijk dat we hier niet helemaal zonder kleerscheuren uitkomen", legt Velderman, die hoopt volgend seizoen in de Jupiler League rond de twintigduizend supporters per wedstrijd hoopt te kunnen verwelkomen, uit.

Wat betreft het eerste elftal is duidelijk dat een groot aantal spelers zullen vertrekken. Velderman wil binnenkort een 'technische man' aanstellen en daar hangt ook de toekomst van trainer Marino Pusic van af. De coach verving op interim-basis de ontslagen Gertjan Verbeek en zal hoe dan ook aan de club verbonden blijven: "Hij blijft zeker aan boord, maar als er nieuwe technische man komt, moeten we kijken in welke rol. Maar ik kijk zeer positief tegen hem aan." Wie die technisch verantwoordelijke moet worden laat de directeur vooralsnog in het midden: "Mensen met wie we praten hebben nog een baan, dat ligt gevoelig."

Vind jij dat FC Twente Marino Pusic aan moet laten blijven als trainer?

Meer nieuws

'Europese grootmacht sprak intern over het aanstellen van Louis van Gaal'
2
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
0
Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
15
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
3
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
47

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties