Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente laat zich verrassen door dodelijk effectief Excelsior

Laatste update:

Twente wilde zich revancheren van de 2-0 nederlaag van afgelopen woensdag tegen ADO Den Haag en begon daarom bijzonder fel aan het duel. De bezoekers werden constant op de eigen helft gehouden en na dertien minuten creëerde het thuisteam de eerste serieuze mogelijkheid. Luc Castaignos volleerde de bal tegen de lat en Jesús Corona werkte de rebound hoog over. Twente werd na het eerste kwartier wel steeds sterker en het wachten was eigenlijk op de 1-0. Excelsior liet in aanvallend opzicht vrijwel niets zien en hun goal kwam dan ook uit de lucht vallen op de belabberde grasmat van De Grolsch Veste.

Jeff Stans schilderde een vrije trap na een kwart wedstrijd spelen in de korte hoek van Sonny Stevens. De Kralingers konden echter niet lang van die voorsprong genieten, want na een klein half uur tekende Corona voor de gelijkmaker. De Mexicaan haalde na een voorzet van Youness Mokhtar met de wreef uit en liet Alessandro Damen daarmee kansloos: 1-1. Twente bleef de druk op het doel van Excelsior vervolgens hoog houden, maar kwam niet meer tot grote kansen. Excelsior kon onmogelijk ontevreden zijn over de gelijke stand bij rust, want behoudens een korte fase na de 0-1 had men weinig te vertellen.

Twente hoopte zich na rust te kunnen belonen voor het relatief goede spel dat men liet zien, maar na zes minuten liep men weer achter de feiten aan. Rick Kruys kopte een hoekschop door en daardoor kon Daan Bovenberg de 1-2 tegen de touwen knallen. Die klap kwam bij Castaignos vermoedelijk nog harder aan, want een paar minuten eerder had hij een grote kans om zeep geholpen. Na een mooie combinatie tussen Hakim Ziyech en Corona werd de bal teruggelegd op de spits, maar hij maaide volledig over de bal heen. Na het uur voerde Twente de druk weer op en Excelsior beperkte zich tot tegenhouden.

Na 65 minuten kreeg Corona een open kans op de 2-2, maar hij schoot de bal na een hoekschop van Renato Tapia erg slap in. Excelsior begon serieus te geloven in een stunt en was negen minuten voor tijd zelfs dicht bij de 1-3, maar Jordan Botaka's inzet werd voor de doellijn weggewerkt door Robbert Schilder. Schreuder stuurde verdediger Andreas Bjelland in de slotfase ook nog naar het front, maar er kon geen doelpunt meer worden afgedwongen. Via een kopbal van invaller Kevin Vermeulen werd het zelfs nog 1-3. Twente gaat volgende week zondag op bezoek bij runner-up Ajax.

-
Is Alfred Schreuder nog de juiste trainer voor FC Twente?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties