Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente ontslaat alle scouts en zegt jubileumreceptie af

Laatste update:

Gerald van den Belt laat op de clubwebsite weten dat FC Twente voor een loodzware opdracht staat. "We moeten, zoals we begin maart aangaven, ruim acht miljoen euro bezuinigen en aan die taakstelling moet alles ondergeschikt worden gemaakt. We redden het niet door alleen aflopende contracten niet te verlengen; we zullen ook moeten snijden in de vaste contracten, ook bij het kantoorpersoneel", deelt de directeur tot zijn spijt mee.

"De grootste bezuinigingen vinden echter plaats in het voetbalbedrijf. Naast de aangekondigde gevolgen voor Jong FC Twente en Vrouwenvoetbal en het snijden in spelerskosten, stoppen we met de afdeling profscouting. De trainersstaf en de nieuw te benoemen technisch directeur krijgen op het gebied van scouting een belangrijke rol", legt Van den Belt vrijdag uit via de officiële kanalen.

"Verder gaan we de kosten in de randvoorwaardelijke sfeer verder terugbrengen, bijvoorbeeld met betrekking tot huisvesting, medische begeleiding en de samenwerkingsverbanden. Ook stoppen we met de FC Twente Familiepas en gaan we FC Twente TV anders inrichten. Waar het minder kan, gaan we het minder doen", belooft Van den Belt. Eerder op de dag berichtte TC Tubantia al dat hoofd jeugdscouting John van Miert zou vertrekken, net als Martine Braam. Zij is het gezicht van FC Twente TV.

Jubileumreceptie
FC Twente werd op 1 juli 1965 opgericht en bestaat over zo'n drie maanden dus officieel vijftig jaar. Er zou over drie dagen een jubileumreceptie met een ingetogen karakter gehouden worden, om dat te vieren. Die receptie is nu echter afgezegd. Aldo van der Laan zegt namens de Tukkers dat iedereen de situatie van de club inmiddels kent. "We zijn bezig met een ingrijpende bezuinigingsoperatie en dat betekent onder andere dat aflopende contracten niet worden verlengd."

"Deze week hebben we ook een aantal collega's met een vast contract slecht nieuws moeten brengen en daarnaast kregen we opnieuw drie punten in mindering. Het lijkt ons niet gepast om dan maandag, ook al is het ingetogen, een receptie te houden", geeft Van der Laan aan. Hij is op dit moment voorzitter van FC Twente, nadat Joop Munsterman de eer aan zichzelf hield en opstapte.

Denk jij dat FC Twente volgend seizoen nog een rol van betekenis speelt in de Eredivisie?

Meer nieuws

Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
9
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
56
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties