Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente profiteert in spektakelstuk in Heerenveen maar half van misstap AZ

Laatste update:

Het was een bijzonder levendige eerste helft in het Abe Lenstra Stadion, waar Myron Boadu niet in actie kon komen wegens blessureleed. De ervaren Ricky van Wolfswinkel (35) verving hem voorin bij Twente. Laatstgenoemde opende prompt de score in de elfde minuut. Daan Rots had een mooie steekpass in petto en de doorgewinterde spits schoot vervolgens raak in de verre hoek: 0-1. Een mijlpaal voor Van Wolfswinkel, want het was de 200ste goal uit zijn loopbaan.

Meer: V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: ‘Niet verstandig’

Rots, nog de aangever bij de openingsgoal van Twente, verdubbelde zelf twee minuten later de voorsprong. De behendige vleugelaanvaller profiteerde optimaal van zwak verdedigen van Heerenveen, om vervolgens via de binnenkant van de paal raak te schieten: 0-2. Een dramatische start dus voor de Friezen, al bleef de aansluitingstreffer niet lang uit.

Een voorzet van Osame Sahraoui kwam uiteindelijk terecht bij Ion Nicolaescu, die op overtuigende wijze binnenkopte: 1-2. Twente verdubbelde de marge in de zeer boeiende slotfase van de eerste helft. Een door Rots verlengde hoekschop werd van dichtbij binnengetikt door Robin Pröpper. Beide ploegen gingen met een 2-3 stand rusten, want Sahraoui liet Lars Unnerstall kansloos met een geweldige uithaal vanaf de rand van de zestien.

Heerenveen-coach Kees van Wonderen voerde halverwege een dubbele wissel door. De trefzekere Nicolaescu en Loizos Loizou maakten plaats voor Patrik Walemark en Pelle van Amersfoort. De inbreng van Van Amersfoort bleek een gouden greep. Zijn inzet kort na rust ging via de hand van Pröpper over en na een check bij de VAR werd de bal op de stip gelegd. Thom Haye trok de stand vervolgens gelijk vanaf elf meter: 3-3.

Een domper voor Twente, dat een kwartier voor het einde van het spektakelstuk weer op voorsprong had kunnen komen. Sem Steijn dook alleen op voor Mickey van der Hart, die Heerenveen met een knappe redding op de been hield. De falende Steijn werd prompt gewisseld, met Naci Ünüvar als zijn vervanger.

Wat Steijn overkwam, gebeurde ook de ingevallen Ünüvar. De aanvallende middenvelder ging alleen op Van der Hart af, maar schoot jammerlijk naast. Ongeloof en teleurstelling in de slotfase bij Twente, dat dus genoegen moest nemen met een punt in de spectaculaire ontmoeting met Heerenveen.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
68
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
12
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties