Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente slaat via Sem Steijn toe in de verlenging en bereikt volgende ronde

Laatste update:

Trainer Joseph Oosting begon ten opzichte van het heenduel in De Grolsch Veste (1-0) ongewijzigd aan de return. Onder de lat stond Lars Unnerstall, die voor zich een viermansachterhoede had staan die bestond uit Joshua Brenet, Mees Hilgers, Pröpper en Gijs Smal. Op het middenveld moesten Michal Sadílek en Mathias Kjølø voor de controle zorgen, terwijl Steijn de meest vooruitgeschoven man was. Laatstgenoemde besliste het duel een week eerder ook al. Flankspelers Daan Rots (rechts) en Michel Vlap (links) moesten voor de aanvoer richting spits Manfred Ugalde zorgen. Bij Hammarby stond Rotterdammer Shaquille Pinas net als vorige week in de basiself.

Waar Twente het heenduel domineerde, was dat in de eerste helft in Stockholm niet het geval. De Tukkers werden amper dreigend, terwijl Hammarby voor zijn eigen fanatieke fans een stuk overtuigender voor de dag kwam. De openingsfase stond bij Twente in het teken van slordigheden, terwijl Hammarby aandrong. De Zweden wisten ondanks meerdere dreigende momenten echter geen grote doelkansen te creëren. Hammarby's mede-eigenaar Zlatan Ibrahimovic zag dat Vlap na een half uur een schotje loste, waar Oliver Dovin weinig problemen mee had. Aan de andere kant was het plots wel raak. Erabi probeerde het van een meter of twintig en zag zijn inzet via Pröpper over Unnerstall in het net belanden: 1-0. Twente liet na de openingstreffer wat meer zijn tanden zien, maar ging met een achterstand rusten.

Oosting besloot in de rust Pröpper in de kleedkamer achter te laten. Hij werd vervangen door Max Bruns. De mandekker zag hoe Ugalde vlak daarna de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Pinas ging in de fout en moest toezien hoe de Costa Ricaan richting doel rende. Ugalde vond Dovin echter op zijn pad. Ogenblikken later kreeg Steijn de volgende grote kans. Uit een hoekschop van Vlap kopte de middenvelder net naast. Twente speelde beduidend aanvallender dan in het eerste bedrijf, waardoor de ploeg ruimtes achterliet. Daar profiteerde Adi Nalic bijna van. Na een razendsnelle counter omspeelde de Bosniër Mees Hilgers, waarna hij zijn schot een meter naast zag gaan. Aan de andere kant kreeg weer Steijn een goede mogelijkheid. Hij draaide zich op aangeven van Rots knap vrij, maar stuitte op de benen van Dovin.

In de laatste twintig minuten van de tweede helft kwam het tempo wat lager te liggen. Mede door overtredingen en blessurebehandelingen kwam het spel vaak stil te liggen. Tegenvaller voor Twente was het geblesseerd uitvallen van Smal, die werd afgelost door Youri Regeer. De nieuwe linksback zag hoe Steijn even later een kans voor zichzelf creëerde. De Hagenees kapte zich knap vrij en zag zijn harde schot een meter of anderhalf over het Zweedse doel vliegen. Van het agressieve, overtuigende spel van Hammarby in de eerste helft was in het slot weinig meer over. Twente nam de regie in handen en speelde op de helft van de gastheren. Ugalde werd nog dreigend via een kopbal, die niet hard genoeg was om Dovin écht te verwarren.

In de verlenging werden beide ploegen dreigend. Zo schoot Joel Nilsson net naast het doel van Unnerstall, terwijl de doelman even later redding moest brengen. Twente liet zichzelf ook zien. Zo kreeg Steijn een goede schietkans, maar hij zag zijn poging net naast het doel vliegen. Twente bleef aandringen en vijf minuten voor tijd zorgde Steijn via een fraaie dropkick voor de 1-1. Twente moest het vijf minuten volhouden. Grote zorgen kende het daarin niet. Sterker nog: de ploeg van Oosting kreeg via Ugalde nog de kans om te winnen, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door Dovin. Hammarby drong in blessuretijd nog aan, maar Twente hield stand.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

-

Meer nieuws

'Toen ik in de basiself kwam moest Memphis Depay vanaf de rechterflank spelen'
5
Suriname pakt belangrijke punten; zeer opvallende haarband bij de tegenstander
8
Spanje laat Noord-Ierland mede dankzij uitblinkers Pedri en Yamal kansloos
9
Jack van Gelder raakt emotioneel van bezoek van Oranje-selectie aan tv-studio
50
Suriname wordt penalty onthouden: arbiter fluit niet voor overduidelijke aanslag
6
België wint van Luxemburg maar houdt adem in na volgende blessuregeval
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties