Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente: Topclub in opkomst

Laatste update:

Met de huidige selectie staat er een mooi kapitaal op het veld (Douglas, Ronnie Stam, Brian Ruiz en Wout Brama). Dergelijke spelers met goede contracten zijn het fundament van het groeiproces van FC Twente. Deze spelers zorgen voor goede resultaten en mochten ze onverhoopt verkocht worden dan heeft FC Twente haar zaakjes zo goed op orde dat daar een mooi transferbedrag tegenover staat. Joop Munsterman heeft aangetoond dit ingewikkelde spel uitstekend onder de knie te hebben. Maar de genoemde vier spelers die het kapitaal van de club vertegenwoordigen zijn er te weinig om FC Twente een topclub te noemen. De belangrijkste uitdagingen in 2010 liggen dan ook bij de opvolging van de "oudjes" (Kenneth Perez, Sander Boschker en Blaise N'Kufo) en de huurlingen Miroslav Stoch en Slobodan Rajkovic aangezien deze spelers een aanzienlijke bijdrage leveren aan de sportieve prestaties van FC Twente. Dat het sportief gezien moeilijk zal zijn om genoemde vijf spelers te vervangen (of te behouden zonder daarbij in te boeten qua kwaliteit) is echter maar één gedeelte van het probleem.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Marko Arnautovic en Eljero Elia vertegenwoordigen deze spelers geen enkele waarde. Hier is al op geanticipeerd door het verbreden van de selectie (investeringen in spelers zoals Nashat Akram, Bernard Parker, Nicky Kuiper, Dwight Tiendalli, Luuk de Jong, Ransford Osei en Vagif Javadov) met jonge talenten die het groeiende gat tussen de jeugdopleiding en de eerste selectie dienen op te vangen. Daarnaast zijn er nog de talenten uit de eigen opleiding (b.v. Nicolay Mihaylov, Dario Vujicivic en Andrej Rendla). Maar of FC Twente met deze spelers hetzelfde sportieve niveau behaalt en daarmee de selectie verder "kapitaliseert" is nog maar afwachten. Gelukkig is het netwerk van Steve McClaren een goede back-up voor het waarborgen van de sportieve prestaties door bijvoorbeeld het huren van spelers. Verlenging van zijn contract is dus ook absolute noodzaak.

Gezien bovengenoemde problematiek, waarbij de natuurlijke hiërarchie binnen de selectie ook nog eens een flinke klap krijgt, lijkt het logisch worden dat Jan Vennegoor of Hesselink en Arnold Bruggink de benodigde ervaring terug gaan brengen in de selectie van 2010/11. Verder zal in 2010 moeten blijken of de spelers waarin geïnvesteerd is gaan renderen. Natuurlijk is dit een stuk ingecalculeerde onzekerheid die ten grondslag ligt aan het zogenoemde "doorselecteren". FC Twente heeft al aangetoond hier ontzettend goed in te zijn. Maar het doorselecteren in de top is een stuk risicovoller dan in de subtop en hier schuilt een grote valkuil; de investeringen zijn hoger en de afschrijvingen zijn groter. Verder is het een stuk moeilijker om de stap vanuit de jeugdopleiding naar de eerste selectie te maken. De in 2009 gestarte samenwerkingen met GA Eagles en Heracles zijn wederom signalen dat FC Twente heel goed weet waar het mee bezig is.

Om echt een topclub te worden zal FC Twente dit proces nog enkele jaren moeten herhalen voordat er een evenwichtige selectie (een evenwichtige selectie bestaat uit enkele club iconen, een zevental waardevaste spelers, talenten (liefst uit de eigen opleiding) die staan te popelen om de volgende stap te maken en enkele zekerheidjes) is. In Nederland heeft momenteel alleen PSV een dergelijke selectie. En daarna zal FC Twente dit jaar in jaar uit moeten blijven herhalen. Vallen is namelijk makkelijker dan opstaan.

Actiepunten 2010:
• McClaren behouden;
• Vennegoor of Hesselink en Bruggink kopen;
• Huurcontract Wellington niet verlengen;
• Huurlingen Rajkovic en/of Stoch kopen;
• Boschker voor de club behouden als reserve keeper en staflid;
• Wat te doen met Osei, Akram, Arnautovic en Parker of hun eventuele vervangers;
• Een basisspeler kopen (het Ruiz-scenario);
• Twee talenten in de Eredivisie ervaring laten opdoen door ze te verhuren aan bijvoorbeeld Heracles;
• Drie jaar lopende koopoptie op Heraclied Jeroen Dost bedingen.

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
5
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
8
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
14
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties