Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente vloert Ajax en Suárez in JC Schaal

Laatste update:

De Amsterdammers verloren het duel eigenlijk voor rust al. De ploeg speelde ongeïnspireerd en met maar weinig beleving. Aanvoerder Suárez ging na 42 minuten al met een rode kaart naar de catacomben, nadat hij gemeen inkwam op het been van Tioté. De Uruguayaan was gefrustreerd over zijn eigen spel en dat van Ajax als geheel; de wisselwerking met Hyun-Jun Suk liep totaal niet en FC Twente troefde de bekerwinnaar op vrijwel alle fronten af. De aanvoer vanuit het middenveld was optimaal en met name De Jong was duidelijk aanwezig.

Michel Preud'homme koos ervoor niet te beginnen met Marc Janko. De Oostenrijker kwam deze zomer als versterking naar Enschede, maar moest met een lichte enkelblessure passen voor het duel. Mede-aankoop Emir Bajrami debuteerde wel in de basis, als linksbuiten. Aan Amsterdamse zijde liet Martin Jol kersverse aankoop Mounir El Hamdaoui op de bank beginnen; hij begon met de onzichtbare Suk. Luis Suárez, die wel begon, stichtte met een schot na zes minuten het eerste kleine gevaar. Nikolay Mihaylov, vervanger van Sander Boschker tussen de palen, had er geen moeite mee.

De eerste goede uitbraak van FC Twente leverde wél direct een doelpunt op. Maarten Stekelenburg trapte veel te zacht uit richting Gregory van der Wiel. De Jong sprong ertussen, duwde de rechtsback behendig van zich af en rondde oog in oog met Stekelenburg koelbloedig af. Ajax had op dat moment al een wissel toegepast; Eyong Enoh stapte na vier minuten geblesseerd van het veld en werd vervangen door Rasmus Lindgren. Ajax had in het eerste kwartier moeite de weg naar voren te vinden en kwam bijna 2-0 achter, nadat Theo Janssen van dichtbij de lat raakte met een inzet.

Ajax moest alle zeilen bijzetten om de achterstand niet op te laten lopen. De Jong was weer dicht bij een goal, maar Stekelenburg strekte zich tot het uiterste om zijn kopbal uit de kruising weg te duwen. Zo enerverend als het eerste bedrijf was, zo spanningsloos was het tweede bij tijd en wijle. Bajrami toonde zich gretig bij enkele aanvallen, maar Twente als geheel liet minder strijdlust zien. Ajax bleef opnieuw mat spelen, ook al was Suk vervangen door Urby Emanuelson. De linksbuiten kwam er enkele malen uit, maar miste een target man die gelijk kon maken. Lindgren schoot van afstand nog wel vervaarlijk op doel, maar plaatste de bal naast. Kort daarna werd hij vervangen door Miralem Sulejmani, waardoor El Hamdaoui op de bank bleef.

Super Cup
FC Twente
1 - 0
Ajax

Meer nieuws

Bayern ziet mogelijke opvolger Tuchel rondlopen bij nummer 19 Premier League
0
Live meepraten in de Serie A: Bologna - Juventus
1
Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat
1
PSV'er met 24 Eredivisie-duels dit seizoen kondigt vertrek aan via Instagram
4
Te Kloese bedankt Slot en vertelt over zoektocht naar opvolger bij Feyenoord
5
Arne Slot komt met eerste reactie na aankondiging transfer naar Liverpool
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties