Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Twente wint streekderby dankzij Zomer en Ould-Chikh

Laatste update:

Het is nog niet het seizoen van Heracles Almelo. De Tukkers bivakkeren al het gehele seizoen in de onderste regionen, trainer Jan de Jonge moest vertrekken en het is nu aan John Stegeman om de ploeg uit de degradatiezone te loodsen. Hoewel Stegeman daar nog alle kans toe heeft, zijn de fans van Heracles nog altijd niet te spreken over het spel. Vrijdag werden er voorafgaand aan de derby tegen FC Twente elf zoutzakken voor de deur van het Polman Stadion gelegd met de mededeling 'stel deze maar op'. Dat deed Stegeman niet en dat was maar goed ook, want de Heraclieden knokten en deden wat ze konden tegen FC Twente.

FC Twente maakte maar weinig indruk. Voor de winterstop waren er al fluitconcerten te horen tegen Willem II (in een wedstrijd die op miraculeuze wijze nog met 3-2 werd gewonnen), vrijdag was het weer raak. Toch kreeg de ploeg van de bekritiseerde trainer Alfred Schreuder twee enorme kansen in het eerste bedrijf. Orlando Engelaar had al moeten scoren, toen hij na een prima combinatie door het centrum keeper Dennis Telgenkamp op zijn pad vond. Jesús Corona maakte het helemaal bont. Van twee meter afstand en voor open doel deed hij het bijna onmogelijke: hij schoot de bal tegen de lat. Bij de rebound, een kopbal, stond Telgenkamp weer op zijn plek.

Na de onderbreking bakte FC Twente er aanvankelijk maar weinig van. De ploeg van Schreuder verloor vrijwel alle duels en moest toestaan hoe Iliass Bel Hassani namens Heracles de grootste kans kreeg (schot naast). Uit het niets kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Uitgerekend Zomer, ex-speler van FC Twente, zag Corona over het hoofd bij een terugspeelbal. Corona was er als de kippen bij om te onderscheppen en binnen te tikken: 1-0.

Plots ging het beter lopen bij FC Twente, al leek Heracles Almelo op gelijke hoogte te komen via Mike te Wierik. Scheidsrechter Tom van Sichem concludeerde echter terecht dat de verdediger van Heracles de bal met zijn hand tegen de touwen had gewerkt. Invaller Bilal Ould-Chikh vond tien minuten voor tijd met een prachtige inzet de lat en in de laatste minuten kreeg hij het publiek nog een keer op de banken. Nu vond hij, met opnieuw een prachtige inzet, wel de touwen. Torgeir Börven raakte daarna nog de paal, maar het bleef bij 2-0.

Is Alfred Schreuder wel de juiste coach voor FC Twente?

Meer nieuws

Ajax-trainer Van 't Schip feliciteert PSV en geeft credits aan Peter Bosz
0
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
9
Vincent Janssen doet met bizarre overtreding gooi naar snelste gele kaart ooit
0
RKC vernedert Heracles in Almelo en zet grote stap richting lijfsbehoud
10
PSV wint kampioensduel en is voor de 25ste keer de beste van Nederland
61
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - West Ham United
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties