Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Utrecht bekroont mooie week met ruime overwinning in Friesland

Laatste update:

Gesteund door het bereiken van de bekerfinale begon Utrecht wervelend in het Abe Lenstra Stadion. Sébastien Haller brak goed door, maar schoot vervolgens enigszins gehaast naast. Kort daarop was het wel raak. Haller vond Ludwig, die hard uithaalde en zo voor de vroege openingstreffer zorgde. De schade voor Heerenveen had binnen tien minuten nog groter kunnen zijn, maar Erwin Mulder keerde de inzet van Boymans. Het lukte Heerenveen niet om in de wedstrijd te komen, maar Utrecht verzuimde om verder uit te lopen. Rico Strieder kon de bal zo binnenlopen na een voorzet van Boymans, maar liet dat wonder boven wonder na.

Net op het moment dat Utrecht gas terug nam, ging Van den Berg over de schreef. De middenvelder uitte zijn frustratie via een forse overtreding op Haller en mocht inrukken. Het betekende alweer zijn zevende rode kaart in de Eredivisie, waardoor hij het record van Gregoor van Dijk evenaarde. Kort na de rode prent kon Ludwig zijn tweede maken, maar het lichaam van Joost van Aken zat in de weg. Met tien man kwam Heerenveen vijf minuten voor rust voor het eerst in de buurt van een treffer. Sam Larsson besloot het vijandelijke doel eens onder vuur te nemen na een goede individuele actie en zag zijn schot uiteenspatten op de paal.

De eerste helft werd verder nog opgeschud door een duel tussen Mitchell te Vrede en Timo Letschert. De Heerenveen-spits raakte met zijn arm Letschert, die hierbij een flinke rode bult op zijn gezicht kreeg. De mandekker probeerde nog door te voetballen, maar verliet kort na rust toch het veld. Kort daarna werd ook Haller gewisseld als gevolg van de overtreding van Van den Berg. Pas na 25 minuten in de tweede helft was er ook opwinding vanwege een voetballende actie. Ramselaar controleerde een diepe pass fraai, maar stuitte op Mulder.

Even later viel de beslissing. Heerenveen verdedigde net als bij de vorige lange bal niet goed en Willem Janssen vond met het hoofd Boymans. De spits faalde dit keer niet en schoot de 0-2 binnen. Vervolgens mocht hij ook nog de 0-3 maken, nadat Ruben Ligeon goed het overzicht bewaarde en de bal teruglegde op de goalgetter. De score werd in de slotfase nog opgevijzeld door een rake kopbal van voormalig Heerenveen-verdediger Kum, die daarmee extra zout in de wonden strooide.

Joey van den Berg heeft zaterdag het recordaantal rode kaarten in de Eredivisie, zeven stuks, geëvenaard. Gregoor van Dijk werd ook zeven keer met rood van het veld gestuurd, twee keer in dienst van FC Utrecht en vijf keer bij Roda JC Kerkrade. #heeutr #wildebras

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


-
Denk jij dat FC Utrecht zich voor Europees voetbal plaatst?

Meer nieuws

Reservespeler gaat PSV mogelijk verlaten voor avontuur in Spanje of Engeland
1
Marijn Beuker legt met 1 opmerking enorme fout van Sven Mislintat bij Ajax bloot
28
Feyenoord zwaait al voor Slot en Van Persie nog een belangrijke trainer uit
5
Pasveer, Openda, Kashia en tal van andere (oud-)spelers schieten Vitesse te hulp
48
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
54

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties