Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht boekt zwaarbevochten zege en blijft thuis ongeslagen

Laatste update:

De enige ploeg die dit kalenderjaar op bezoek bij Utrecht wist te winnen, was nota bene NEC. De Gelderlanders waren in februari door goals van Melvin Platje, Erik Falkenburg en Ruud Boymans met 0-3 te sterk, maar konden vrijdag niet eens één punt meenemen. De gastheer nam in de eerste helft het initiatief in De Galgenwaard, maar NEC voetbalde goed mee en kreeg zelfs de betere kansen. Na een kwart wedstrijd had de ploeg van Anton Janssen eigenlijk wel op voorsprong moeten komen, maar op aangeven van Michael Higdon schoot Sören Rieks slap in en kon Robbin Ruiter de inzet keren. Het tempo lag, mede doordat beide partijen slordig waren in balbezit, erg hoog en dat leverde kansen aan beide kanten op.

Na twee minuten dacht aanvaller Steve De Ridder al te scoren, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Na zeven minuten moest doelman Karl-Johan Johnsson voor het eerst serieus aan de bak: hij duwde een kopbal van Gévero Markiet naar de zijkant. De Ridder was de gevaarlijkste aanvaller bij Utrecht, maar NEC was zoals gezegd het meest dreigend. Zo werd een schot van Higdon voor rust nog geblokt, schoot Rieks over en voorkwam Ruiter met een stijlvolle zweefduik de 0-1 van Alireza Jahanbakhsh. Men ging in evenwicht rusten, maar drie minuten na rust brak Markiet de score open. De verdediger kopte binnen, nadat een vrije trap van Tommy Oar eerst de paal had geraakt.

Het vertrouwen groeide bij Utrecht en na 55 minuten was men dicht bij de 2-0. Kilometervreter Elroy Pappot stuitte op Johnsson en in de rebound mikte Oar naast. NEC leek na een uur te scoren, maar het kopdoelpunt van Rens van Eijden werd afgekeurd. In de ogen van scheidsrechter Jeroen Sanders was er al een overtreding gemaakt. Na 75 minuten kregen de Nijmegenaren een uitgelezen gelegenheid om het scorebord alsnog in beweging te krijgen, maar Ruiter keerde een vriendelijk genomen strafschop van Higdon. De Engelsman mocht aanleggen nadat Dave Bulthuis een overtreding had begaan op Jahanbakhsh.

Ten tijde van die strafschop stond NEC overigens al met een man minder op het veld: Ryan Koolwijk ontving een tweede gele kaart na een tackle op Edouard Duplan. Na de gemiste strafschop besliste Utrecht de wedstrijd: Pappot stak het veld over en bediende De Ridder, die van dichtbij via de onderkant van de lat de 2-0 tegen de touwen schoot. Invaller Yoshiaki Takagi kreeg vijf minuten voor tijd nog een goede kans om er een derde bij te drukken, maar maaide na een prachtige aanval volledig langs de bal. Het bleef bij 2-0 en NEC kon de overwinning op AZ van vorige week dus geen goed vervolg geven.

-
Denk jij dat NEC degradeert?

Meer nieuws

Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
0
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
22
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties