Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Utrecht evenaart grootste zege ooit bij emotionele rentree Makienok

Laatste update:

Binnen vijf minuten was het al duidelijk dat Fortuna een zeer moeilijke middag tegemoet ging in De Galgenwaard. Gyrano Kerk knalde al in de vierde minuut raak in de rechterbenedenhoek na goed voorbereidend werk van Sean Klaiber op de flank. Bij de tweede treffer, na slechts een kwartier spelen, was Kerk juist de aangever. Sander van de Streek kon vervolgens binnen het strafschopgebied van Fortuna raak schieten.

Het werd van kwaad tot erger voor Fortuna in de eerste helft in Utrecht, want met een halfuur op de klok kreeg de thuisspelende ploeg een strafschop. Van de Streek werd in het strafschopgebied onderuitgehaald door Amadou Ciss, waarna scheidsrechter Jochem Kamphuis naar de stip wees. Simon Gustafson zorgde er vervolgens vanaf elf meter voor dat alle spanning nog voor rust was verdwenen. Fortuna-trainer Sjors Ultee greep kort daarna in en haalde centrumverdediger Cian Harries naar de kant. Clint Essers nam zijn plaats in bij de laagvlieger uit Sittard.

In de tweede helft in Utrecht bleef het spelbeeld ongewijzigd. Fortuna was niet bij machte om een comeback te forceren en de plaatselijke FC kon de wedstrijd makkelijk uitspelen. Van de Streek scoorde na een uur spelen op aangeven van Gustafson, die zelf tien minuten later trefzeker was. Twintig minuten voor tijd kreeg Utrecht namelijk wederom een strafschop, nadat Van de Streek was neergehaald door Branislav Ninaj. Ook ditmaal was Gustafson succesvol vanaf elf meter. De vernedering van Fortuna was echter nog niet compleet, want de ingevallen Makienok, die midweeks zijn rentree in de beker opluisterde met een doelpunt, verzorgde zeven minuut voor tijd het slotakkoord met zijn eerste treffer ooit in de Eredivisie. De boomlange spits kwam in zijn eerste twee seizoenen in Utrecht niet in actie vanwege enkele zware blessures, waardoor er tranen vloeiden bij de Deen in Nederlandse dienst.

-

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
31
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
11
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
30
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties