FC Utrecht gaat af tegen semiprofs en ligt uit Europa

Utrecht dacht het karwei in eigen huis wel te kunnen klaren tegen de semiprofs, maar kwam bedrogen uit. Men begon wel beter aan de return en dook in de eerste twintig minuten een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Julien Weber. Na vijf minuten onderschepte de keeper een breedtepass van Bob Schepers en een schot van laatstgenoemde werd in een kansrijke positie geblokt. Na een kwart wedstrijd kwam de nummer vier van de BGL Ligue tegen de verhouding in op voorsprong in de Domstad. Een hoekschop werd opnieuw ingebracht en sterspeler Omar Er Rafik kopte de bal binnen: 0-1. De Galgenwaard viel stil.

Utrecht voerde na deze openingstreffer het tempo wel wat op, maar de betere kansen waren voor Differdange. Bastos vergat een voorzet binnen te glijden en André Rodrigues testte van dichtbij de vuisten van doelman Robbin Ruiter. De Eredivisionist gaf het thuispubliek voor rust echter nog hoop op een goed eindresultaat, want na een verdwaalde lange bal van Gévero Markiet verkeek keeper Weber zich volledig, waarna Mulenga kon binnentikken. De Zambiaan, die in het groothertogdom één keer scoorde, trok de stand over twee duels vier minuten na rust zelfs helemaal gelijk.

De ingevallen Cedric van der Gun bediende Mulenga, die na een kapbeweging de bal tegendraads tegen de touwen ramde: 2-1. De aanvalsleider kreeg daarna een goede kans op zijn derde, maar volleerde over. Na 55 minuten was het wél weer raak voor de Afrikaan; van der Gun haalde de achterlijn en trok de bal laag voor op Mulenga, die alleen nog maar een veeg hoefde te geven. Hij werd zo de tweede speler van FC Utrecht ooit die een Europese hattrick wist te maken: Ricky van Wolfswinkel ging hem voor. De hattrick bood de fans van Utrecht echter geen soelaas.

Nadat de gastheer door een poging van Bastos op de paal al met de schrik was vrijgekomen, kreeg Differdange halverwege de tweede helft namelijk een strafschop na een domme overtreding van Kai Heerings op Er Rafik. Geoffrey Franzoni benutte het buitenkansje, hoewel Ruiter in de goede hoek zat: 3-2. Hierna loste Omer Bisevac met een poging op de kruising een waarschuwingsschot en een kwartier voor tijd troffen de bezoekers wél doel. Bastos zorgde met een rebound voor de gelijkmaker en maakte zo definitief een einde aan het Europese avontuur van Utrecht.