Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht overleeft stormloop en plaatst zich voor finale play-offs

Laatste update:

Utrecht trok in de heenwedstrijd op het laatste moment aan het kortste eind, maar de 4-3 nederlaag bood voldoende perspectief voor de return. De Jong moest het in Stadion Galgenwaard wel stellen zonder Zakaria Labyad (blessure) en Yassin Ayoub (schorsing) en dat kwam het niveau van de wedstrijd absoluut niet ten goede. Beide teams grossierden in balverlies en ook Serdar Gözübüyük deelde in de malaise: de arbiter zag na ongeveer tien minuten voetballen in het strafschopgebied van Heerenveen een overduidelijke handsbal van Dave Bulthuis over het hoofd.

Toch zorgde Rico Strieder er op slag van rust voor dat Utrecht met een nipte voorsprong aan de thee kon. De vervanger van Labyad controleerde de bal na uitverdedigen van Denzel Dumfries met de borst en volleerde vervolgens fraai raak vanaf een meter of achttien. Wouter van der Steen moest een antwoord schuldig blijven; de doelman was na een half uur voetballen binnen de lijnen gekomen als vervanger van de geblesseerde Martin Hansen. Laatstgenoemde moest de strijd staken na een flinke botsing met Sean Klaiber.

Heerenveen kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. De formatie van Jurgen Streppel genoot in het eerste kwartier na rust een optisch overwicht, maar slaagde er eigenlijk niet in Utrecht te verontrusten. De thuisploeg bleef eenvoudig op de been en verdubbelde zijn voordelige marge na 58 minuten voetballen zelfs. Mark van der Marel troefde Daniel Höegh na een voorzet van Klaiber af in de lucht en kopte vervolgens de 2-0 binnen.

Daarmee leek Utrecht de schaapjes wel op het droge te hebben. Toch deed Heerenveen een kwartier voor tijd uit het niets wat terug. Kik Pierie bracht de bal opportunistisch in de doelmond van Utrecht, waar Henk Veerman het duel won van zijn directe tegenstander en vervolgens invaller Marco Rojas in gelegenheid stelde de aansluitingstreffer te maken. Een stormloop van de Friezen volgde daarna. Jizz Hornkamp was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd uiteindelijk fraai uit het doel geranseld door David Jensen. Utrecht kwam in de slotminuut ook nog goed weg na een kopbal van Dumfries, maar haalde het uiteindelijk dus wel.

-
Wie wint de play-offs voor Europees voetbal?

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties