Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Utrecht zet opmars voort via late kopbal van invaller Boymans

Laatste update:

Van de twee vorige week zo goed aan het nieuwe jaar begonnen ploegen, was PEC Zwolle de eerste die gevaarlijk werd. Stef Nijland mocht vanaf een meter of twintig een vrije trap nemen, maar deze eindigde in de handen van Robbin Ruiter. Na tien minuten moest zijn collega-doelman Mickey van der Hart aan het werk. De jonge goalie had een uitstekende redding in huis op een inzet van Sébastien Haller, die goed was vrijgespeeld door Bart Ramselaar. De Fransman dacht even later wel te scoren, maar zijn treffer werd afgevlagd wegens buitenspel. Vervolgens was het weer Van der Hart die uitblonk, ditmaal met een geweldige pareeractie op een uithaal van de knap bij zijn tegenstander wegdraaiende Yassin Ayoub.

Utrecht was de baas in de eigen Galgenwaard, maar wist dat niet in de score uit te drukken. Zwolle kwam er sporadisch uit, via onder andere Lars Veldwijk, maar de angel werd steeds vroegtijdig uit de aanval gehaald. Toch was er een kans voor Queensy Menig na een glijpartij van Sofyan Amrabat, maar de vleugelaanvaller had teveel tijd nodig en verzuimde zo te profiteren. De beste Zwollenaar van de eerste helft stond dan ook onder de lat. Van der Hart voorkwam vijf minuten voor rust opnieuw een Utrechtse voorsprong, toen Ramselaar een goede mogelijkheid kreeg, na een fraai hakje van Haller. In de slotminuut van de eerste helft kreeg ook Ruiter de kans om zich te onderscheiden, na een goed geplaatst schot van Nijland.

Het spelbeeld veranderde niet na rust. Utrecht bleef de betere ploeg en Zwolle zorgde spaarzaam voor wat dreiging, maar stichtte geen groot gevaar. Betere mogelijkheden waren er voor Ayoub (schot gepakt door Van der Hart) en Haller (kopbal naast). Aan de overzijde kwam Wout Brama niet verder dan een afzwaaier. Het duel werd gaandeweg de tweede helft vorderde steeds minder leuk om te zien. Uiteindelijk kreeg de ploeg die het merendeel van de wedstrijd het initiatief had genomen de beloning in de vorm van een goal. Boymans kreeg een vrije trap van Ayoub op zijn hoofd en zorgde voor de bevrijdende treffer. In de paar minuten die Zwolle nog restte, lukte het de bezoekers niet om Ruiter nog te verontrusten met gevaarlijke doelpogingen en dus mocht FC Utrecht opnieuw een overwinning bijschrijven.

-
Wie gaat dit seizoen hoger eindigen in de competitie?

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
113
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties