Feestwedstrijd Bayern verziekt, Stevens baalt van hattrick Reus

Bayern München - TSG Hoffenheim 3-3
Guardiola gaf de nodige spelers rust met het oog op het Champions League-duel met Manchester United en had daardoor een bijzonder sterke bank, met onder meer Manuel Neuer, Mario Mandzukic, Arjen Robben en Philipp Lahm. Laatstgenoemde moest na ruim twintig minuten spelen echter al het veld in komen, omdat Thiago Alcántara geblesseerd uitviel. Het is nog niet bekend of hij het duel met United gaat halen. Lahm kwam binnen de lijnen bij een 0-1 achterstand, omdat Anthony Modeste uit een counter de score had geopend. Bayern stelde echter al snel weer orde op zaken en kwam een kwartier voor rust op gelijke hoogte via Claudio Pizarro, die een voorzet van Xherdan Shaqiri tot assist promoveerde. Shaqiri zelf maakte vervolgens op aangeven van Pizarro de 2-1.

Tien minuten voor rust maakte Bayern ook de derde van de middag (opnieuw een treffer van Pizarro, nu na een voorzet van Franck Ribéry) en daarmee leek de wedstrijd al snel weer beslist te zijn. Hoffenheim gooide de handdoek echter niet zomaar in de ring en kwam nog voor rust terug tot 3-2, via een rake vrije trap van Sejad Salihovic. De fans van Bayern zagen dus een bijzondere eerste helft, maar in de tweede helft lag de amusementswaarde lager. De thuisploeg leek het met de nipte voorsprong wel te geloven en Hoffenheim mocht het spel maken, wat een kwartier voor tijd ook de gelijkmaker opleverde. Roberto Firmino schoot de 3-3 binnen en Bayern kreeg zo voor het eerst dit seizoen drie tegendoelpunten in een wedstrijd. Robben werd direct hierna binnen de lijnen gebracht, maar ook hij kon niet voorkomen dat Bayern punten verspeelde.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2-3
Borussia Dortmund wilde de tweede plaats weer overnemen van Schalke 04, dat vrijdagavond al wist te winnen van Hertha BSC, maar stond binnen twintig minuten al op een 2-0 achterstand bij VfB Stuttgart. De openingstreffer werd ingeleid door een te korte pass van Oliver Kirch, die werd onderschept door Christian Gentner. Hij tikte de bal hierna even opzij en schoot de 1-0 binnen. De tweede goal werd tien minuten later gemaakt door Martin Harnik, die profiteerde van een geweldige actie van Ibrahima Traoré en de bal van dichtbij simpel kon binnentikken. Vedad Ibisevic miste vervolgens een grote kans op de derde Stuttgart-treffer en daardoor kon Borussia terug in het duel komen: Jonas Hofmann bediende met een steekpass Reus, die de aansluitingstreffer binnen werkte.

Kort voor rust kreeg Reus op aangeven van Robert Lewandowski ook nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar die verzilverde hij niet, waardoor Stuttgart met een voorsprong aan de thee ging. In de tweede helft scoorde Reus echter alsnog zijn tweede: hij mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Georg Niedermeier op Lewandowski en maakte vanaf elf meter geen fout. Niedermeier kreeg bovendien een rode kaart, waardoor Stuttgart de laatste twintig minuten met een man minder op het veld stond. Stevens hoopte dat zijn ploeg in ieder geval een punt kon redde, maar dat lukte niet: op aangeven van Pierre-Emerick Aubameyang maakte Reus zijn hattrick compleet.

Bayer Leverkusen - Eintracht Braunschweig 1-1
Bayer Leverkusen sloot woensdag een ongekende slechte serie af door te winnen bij Augsburg, maar het lek is nog altijd niet boven bij die Werkself. Laagvlieger Braunschweig nam kort na rust brutaal de leiding via een schitterende volley van Ken Reichel, die echter niet lang van zijn prachtgoal kon genieten. Acht minuten later stond het namelijk weer gelijk: de bal kwam in de zestien tegen de hand van Eintracht-verdediger Daniel Davari en uit de daaropvolgende strafschop schoot Stefan Kiessling raak. De spits kreeg nadien nog een dot van een kans om zijn ploeg aan de zege te helpen, maar werkte van dichtbij over. De 1-1 bleef daardoor de eindstand.

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2-1
VfL Wolfsburg, nog steeds zonder de geblesseerde Bas Dost, won dinsdag voor het eerst sinds 22 februari weer eens een wedstrijd en ging dus met hernieuwd zelfvertrouwen de strijd aan met Eintracht Frankfurt. De bezoekers begonnen echter het beste aan de wedstrijd en namen na elf minuten de leiding via Stefan Aigner, die beheerst afrondde na een snelle counter. Wolfsburg zocht daarna nadrukkelijk naar de gelijkmaker en kreeg 22 minuten voor tijd loon naar werken. Kevin De Bruyne vond Ivica Olic met een voorzet, en de Kroaat rondde van dichtbij af. Wolfsburg kwam daarmee goed weg, aangezien even daarvoor de 0-2 van Frankfurt onterecht werd afgekeurd. Uiteindelijk ging het zelfs nog helemaal mis voor de bezoekers: vlak voor tijd schilderde Naldo de bal van 35 meter vol in de kruising: 2-1.

FSV Mainz 05 - FC Augsburg 3-0
Veel kansen kende het treffen tussen de nummer zeven en acht van de Bundesliga niet en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat Mainz uit een hoekschop op voorsprong kwam. De inlopende Niko Bungert werd geheel vrijgelaten en werkte de bal in de 23e minuut hoog in de korte hoek binnen. De 2-0, een kwartier later, was lachwekkend. Nadat de bal via de paal terug het veld in sprong wilde Matthias Ostrzolek de bal hard wegschieten, maar dat deed de linksback van Augsburg bijzonder slecht. Hij knalde het leer vol in het gezicht van doelman Marwin Hitz, die de bal zo schlemielig in eigen doel werkte. Augsburg kon vervolgens weinig uitrichten. Johannes Geis maakte het feestje voor de thuisploeg daarna helemaal compleet: vijf minuten voor tijd knalde hij op heerlijke wijze de 3-0 binnen.

Denk je dat VfB Stuttgart zich gaat handhaven?