Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Felle kritiek op 'niks doen' medici Ajax: 'De reanimatie was dramatisch'

Laatste update:

NRC meldde dat de familie van Nouri inmiddels een letseladvocaat in de arm heeft genomen. De krant schreef dat de familie dat heeft gedaan omdat Ajax vooralsnog 'geen volledige helderheid' wil verschaffen over wat er precies is gebeurd. Ajax en de KNVB meldden dat Nouri op de hoogte was van zijn hartafwijking. "Nouri werd in een stabiele zijligging gelegd, maar dat wordt in de medische wereld nooit gedaan. Tenzij iemand dronken is en gaat braken", aldus een SEH-arts (Spoedeisende Hulp).

De procedure is volgens de artsen eigenlijk simpel. Als iemand onwel raakt, moet eerst gekeken worden of hij aanspreekbaar is. Daarna moet de pols gecontroleerd worden op een hartslag. "Is die er niet of er is twijfel, dan ga je reanimeren. Aan de tong trekken en in een stabiele zijligging leggen, is in feite hetzelfde als 'niks doen'", vervolgt de SEH-arts.

"Ik zag op de beelden geen bewegingen die passen bij een reanimatie", aldus een 'vooraanstaande anesthesioloog' volgens de krant. "Dat was over een vrij lange periode. Als er vijf minuten niet gereanimeerd is, treedt beschadiging van de hersenen op. Hoe langer het duurt, des te ernstiger de beschadiging. Ik kan me niet voorstellen dat een sportarts die cursus (reanimatie, red.) niet heeft gehad."

Volgens de SEH-arts was de reanimatie 'dramatisch': "Hij had de kans om er goed uit te komen. Die kans heeft hij nu niet gehad. Ajax zegt elke keer dat er goed is gereanimeerd, maar ook op basis van tv-beelden durf ik te zeggen dat dat niet zo is. Ik heb nog geen collega gesproken die het niet met me eens is. In feite is er acht minuten niks gedaan."

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
78
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties