Fenerbahçe haalt uit na fout van Fer; spectaculaire late comeback Trabzonspor

Fenerbahçe - Alanyaspor 5-0
Fenerbahçe maakte direct zijn intenties duidelijk door vanaf het eerste fluitsignaal op zoek te gaan naar de openingstreffer. Een fout van Leroy Fer lag uiteindelijk aan de basis van de vroege goal van de thuisploeg. De middenvelder leed slordig balverlies op eigen helft, waarna Diego Rossi met enig fortuin in stelling werd gebracht. De Italiaan schoof koel in de rechterbenedenhoek binnen: 1-0. De manschappen van Jesus wilden doordrukken en deden dit na ruim een kwartier via Gustavo Henrique, die een door Willian Arao verlengde hoekschop simpel op de doellijn kon binnenlopen: 2-0.

Op slag van rust kreeg Fenerbahçe een terechte strafschop, nadat Joao Pedro in het zestienmetergebied werd gevloerd door Fatih Aksoy. De spits zag zijn penalty vervolgens echter gekeerd worden door doelman Rúnar Alex Rúnarsson. Luttele minuten later moest de sluitpost van Alanyaspor alsnog buigen voor Crespo, die vanuit de dropkick op fraaie wijze doel trof. In het tweede bedrijf wisten de Gele Kanaries de score nog verder op te voeren. Enner Valencia was het eindstation na opnieuw slordig balverlies van de bezoekers en het slotakkoord was hierna voor Irfan Can Kahveci. De middenvelder kapte zijn directe tegenstander uit en vond de korte hoek: 5-0.

Trabzonspor - Gaziantep 3-2
Het was Gaziantep dat al binnen tien minuten op een 0-2 voorsprong kwam. Eerst bleek een schot van Alexandru Maxim onhoudbaar te zijn voor doelman Ugurcan Çakir. Zeven minuten later verdubbelde Lazar Markovic de score. De voormalig speler van Liverpool kreeg alle ruimte in het zestienmetergebied en plaatste de bal in de linkeronderhoek: 0-2. Nog voor het kwartier deed Trabzonspor iets terug. Op aangeven van Anastasios Bakasetas pegelde Trezeguet de bal achter de kansloze Günay Güvenç: 1-2. Vlak voor rust was het Bakasetas zelf die wist te scoren. Een handsbal van Matej Hanousek deed scheidsrechter Mete Kalkavan naar de stip wijzen, waarna de Griek voor de gelijkmaker aantekende. Na rust leek het er lange tijd op dat de wedstrijd onbeslist zou eindigen, totdat Marc Bartra in minuut 98 voor de ontlading zorgde in het Medical Park Stadium. De kopbal van de Spanjaard bleek onhoudbaar te zijn voor Güvenç, waardoor Trabzonspor over Gaziantep heen wipt op de ranglijst en nu zevende staat in de Süper Lig. Stefano Denswil viel overigens in de 79e minuut in bij de thuisploeg, Ajax-huurling Naci Ünüvar bleef op de bank.