Fenerbahçe lijdt na kolderiek eigen doelpunt en wereldgoal puntverlies

Eskisehirspor - Fenerbahçe 1-1
Hasan Ali Kaldirim gaf de bal laag voor en doordat aanvoerder Sezgin Coskun de bal per ongeluk tegen collega Yumlu schot, rolde de bal in het doel en kwam Fenerbahçe na ruim een half uur spelen op voorsprong. De bezoekers speelden geen beste wedstrijd en schoten voor rust zelfs niet één keer tussen de palen van Ali Sasal Vural. Een vrije trap van Caner Erkin zeilde bijvoorbeeld naast. Raheem Lawal was de gevaarlijkste man aan de kant van Eskisehirspor, maar de thuisploeg kwam niet tot scoren.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor Moussa Sow, die zijn honderdste competitiewedstrijd voor Fenerbahçe speelde. Eskisehirspor bleef echter in een punt geloven en Volkan Demirel moest er twee keer aan te pas komen om de gelijkmaker te voorkomen. Zes minuten voor tijd werd het dan toch nog gelijk: Emre Güral ontving de bal op zo'n vijfentwintig meter van het doel en vond met zijn schot de linkerkruising. Dirk Kuyt deed als invaller 22 minuten mee.

Rizespor - Kasimpasa 1-3
Kasimpasa boekte zijn eerste overwinning onder leiding van de nieuwe trainer Önder Özen. De wijkclub uit Istanbul nam door een dubbelslag van Ezequiel Scarione een comfortabele 0-2 voorsprong en Ryan Babel knalde halverwege de tweede helft de 0-3 tegen de touwen. De Nederlander maakte zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen. Kasimpasa stond toen door een tweede gele kaart voor Alpaslan Öztürk al met tien man op het veld, maar dat deerde de bezoekers dus niet. Via Leonard Kweuke deed Rizespor nog wel wat terug, maar de punten gingen mee naar Kasimpasa. Ryan Donk deed ook de hele wedstrijd mee.