Fenomenale vrije trap redt meubelen voor Mourinho, reuzenstap FC Porto

Chelsea - Dynamo Kiev 2-1
Mourinho, luidkeels toegezongen door de fans van Chelsea, stuurde de in zijn ogen sterkste ploeg het veld in en in dat team was geen plek voor Eden Hazard. De Belg, vorig seizoen nog verkozen tot beste speler van de Premier League, sukkelt al het hele seizoen met zijn vorm. Zonder Hazard kwam Chelsea sterk uit de startblokken, al werd het na de heldere openingsfase al snel minder. Dynamo Kiev stichtte aan de andere kant echter nauwelijks gevaar en dat sterspeler Andriy Yarmolenko een lichte kwetsuur opliep hielp ook niet mee. De felbegeerde Yarmolenko poortte Baba Rahman, maar gleed uit en strompelde daarna minutenlang maar wat rond. Op het halfuur slaakte Stamford Bridge een zucht van verlichting toen de thuisclub op voorsprong kwam.

Bij een scherpe voorzet van Willian probeerde Aleksandar Dragovic de bal weg te koppen, maar de verdediger van Dynamo Kiev deed dat uiterst ongelukkig: 1-0. Wie dacht dat Chelsea na dat doelpunt en na rust door zou drukken, kwam bedrogen uit. De beste kansen na de pauze waren aanvankelijk voor Dynamo Kiev. Met een machtige sliding hield Kurt Zouma Artem Kravets van scoren af, terwijl Derlis Gonzaléz geen strafschop kreeg toen de bal de hand van Ramires leek te raken. Diezelfde Ramires miste aan de andere kant een enorme kans op de 2-0 door van dichtbij naast te prikken. Dat kwam Chelsea duur te staan, want na kolderiek verdedigen bij een hoekschop hamerde Dragovic (de man van de eigen goal) binnen voor de 1-1. Mourinho zag de bui al hangen, maar werd gered door Willian. Met een fenomenale vrije trap zorgde de Braziliaan zeven minuten voor tijd voor de 2-1.

Maccabi Tel Aviv - FC Porto 1-3
Voor FC Porto hangt de vlag er goed bij in Groep G en met een overwinning in Israël kon de Portugese grootmacht bijzonder goede zaken doen. FC Porto had wat opstartproblemen, maar na een kleine twintig minuten lag de bal erin. De thuisclub werkte de bal slecht weg en André André bracht vleugelaanvaller Cristian Tello in stelling. De van Barcelona gehuurde aanvaller wipte de bal behendig langs de grabbelende keeper Predrag Rajkovic. Gesteund door de voorsprong nam FC Porto het heft stevig in handen; het had alleen pech dat aanvaller Vincent Aboubakar zijn vizier niet op scherp had staan.

Direct na de onderbreking verdubbelde FC Porto dan wel de marge. André André liep bij de tweede paal in om de bal in de onderhoek te koppen. Voor de bezoekers was er geen vuiltje aan de lucht, al haalde Iker Casillas opgelucht adem toen hij een kapitale fout beging. De iconische sluitpost gaf de bal zomaar aan een tegenstander, maar herstelde zijn fout. Miguel Layún gooide de wedstrijd op slot met de 0-3, al zorgde dat er ook voor dat FC Porto wat verslapte. Door een rake strafschop van Eran Zahavi mocht Maccabi Tel Aviv even hopen, maar doelpunten zouden er niet meer vallen.