Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Feyenoord bekeek middenvelder die opvallende bijrol speelde op het WK

Laatste update:

Jashari debuteerde in juli 2020 voor Luzern. Hij speelde sindsdien veertig officiële wedstrijden voor de club, waarin hij goed was voor twee treffers en zeven assists. Volgens Transfermarkt.com ligt de marktwaarde van Jashari rond de 2,5 miljoen euro. Zowel 4-4-2.ch als 1908.nl melden echter wel dat Feyenoord nog niet concreet is geworden voor de Zwitser. In het nabije verleden verkochten de Rotterdammers Jordy Wehrmann aan Luzern.

De linksbenige Jashari zou in De Kuip de opvolger kunnen worden van Fredrik Aursnes, die afgelopen zomer naar het Portugese Benfica vertrok. Feyenoord ging op zoek naar een vervanger, maar slaagde er niet in een echte nummer 6 binnen te halen. In de eerste seizoenshelft speelde Quinten Timber regelmatig in die rol, maar De Stadionclub hoopt zich nog extra te versterken. Jashari was op het WK in Qatar één minuut actief namens Zwitserland als invaller tegen Portugal (6-1 nederlaag).

Shirt
Toch had Jashari door Granit Xhaka een opvallende bijrol op het WK in Qatar. De middenvelder van Arsenal gebruikte zijn shirt om alsnog een politiek statement te maken na afloop van de zege van Zwitserland op Servië (2-3). Xhaka pronkte opzichtig met het shirt van Jashari, dat hij omgedraaid had aangetrokken. Op social media werd al snel duidelijk waarom: met het shirt van Jashari kon Xhaka een statement maken zonder daarvoor een straf te krijgen.

Xhaka liet zich opzichtig fotograferen in het shirt van Jashari tijdens het afgelopen WK.

Het shirt van Jashari stond symbool voor een politiek statement dat de Zwitserse internationals met Kosovaars-Albanese roots wilden maken jegens Servië. Adem Jashari was een van de oprichters van het Bevrijdingsleger van Kosovo. In 1998 moest hij dat bekopen met de dood, toen de Servische politie een aanval inzette rondom zijn woning in Prekaz. Naast Jashari kwamen zijn 56 familieleden om het leven door de Servische aanslag. Jashari wordt in het land de 'vader van de KLA (Kosovo Liberation Army)' genoemd. Voor de Kosovaarse bevolking is hij een held door zijn inzet in de strijd om onafhankelijkheid, wat in 2008 leidde tot een eenzijdige verklaring vanuit het land.

Meer nieuws

Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
0
Live meepraten in de Europa League: AS Roma - Bayer Leverkusen
0
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
20
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Tottenham Hotspur
3
'Mohamed Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
5
PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
4

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties