Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Feyenoord bevestigt absentie Alireza Jahanbakhsh in Israël

Laatste update:

"De club wil zo voorkomen dat de Iraniër in de toekomst mogelijk niet meer uit kan komen voor de nationale ploeg, iets wat een gevolg kan zijn voor sporters uit Iran die uit komen tegen Israëlische sporters. Ook bij de thuiswedstrijd wordt hij door de club om deze reden buiten de selectie gehouden", zo valt te lezen in de verklaring die vrijdagmiddag is afgegeven door Feyenoord.

Meer: Alireza Jahanbakhsh had bijna voor een andere topclub dan Feyenoord gespeeld

Vanwege de coronamaatregelen heeft Feyenoord een lijst met namen moeten aanleveren bij het Israëlische ministerie van Volksgezondheid van personen die voet zullen zetten op Israëlische bodem. Jahanbakhsh maakt daar geen deel van uit. De aanvaller uit Iran kon in 2016 al niet meedoen in de twee wedstrijden van AZ tegen Maccabi Tel Aviv in de groepsfase van de Europa League. Zijn thuisland Iran erkent Israël niet en verbiedt zijn sporters om uit te komen tegen sporters uit Israël.

Er bestaat een reëel gevaar dat Jahanbakhsh nooit meer voor de nationale ploeg in zijn land kan uitkomen, als hij wel in actie was gekomen tegen Maccabi. Een stempel van Israël in zijn paspoort zou problemen kunnen opleveren als de rechtsbuiten zijn thuisland Iran wil betreden. Jahanbakhsh maakte al drie goals in de Conference League-voorrondes. Dat hij in goede vorm steekt, bleek deze maand ook tijdens de interlandperiode. Hij bezorgde Iran een 1-0 zege op Syrië en opende vervolgens de score tegen Irak (0-3 zege).

Vijf jaar geleden voerde AZ uitgebreid overleg met het management van de buitenspeler over de situatie. Directeur Max Huiberts sprak toen van een 'lastige situatie'. "We kennen de gevoeligheden tussen beide landen, en het risico dat Alireza loopt om in de toekomst eventueel niet meer uit te komen voor zijn nationale team, dat is iets wat wij niet willen", zei hij.

-

Meer nieuws

Alex Kroes wil oude bekende 'heel graag' terug naar Ajax halen
11
NAC lacht om uitspraken Roda-trainer Sibum: 'Die stond bij ons op repeat'
0
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
7
Berucht 'contractservetje' van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag
0
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Opvallend besluit Newcastle over Yankuba Minteh? 'Dan is Feyenoord kansloos'
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties