Feyenoord delft onderspit in voetbalgevecht in Den Haag

ADO stond voor aanvang van het duel met Feyenoord voor het eerst sinds 2007 laatste in de Eredivisie, maar deed niet onder voor de nummer vier. De ploeg van de geplaagde trainer Maurice Steijn kwam tien minuten voor rust zelfs op voorsprong in het eigen Kyocera Stadion: Tom Beugelsdijk stond moederziel alleen in het strafschopgebied en knikte de bal uit een hoekschop van dichtbij tegendraads binnen: 1-0. De voorsprong was gezien het veldspel wellicht niet geheel terecht, maar Feyenoord vertaalde het overwicht niet uit in enorme mogelijkheden. Jean-Paul Boëtius was wel de gevaarlijkste man aan de zijde van de Rotterdammers: de linksbuiten punterde in het zijnet en zag een inzet gekeerd worden door doelman Gino Coutinho.

Feyenoord dacht overigens na een kleine tien minuten op voorsprong te komen, nadat Lex Immers scoorde, maar de voormalig speler van ADO werd teruggevlagd wegens buitenspel. Na de 1-0 van Beugelsdijk hoopte de Stadionclub de opgelopen schade voor rust nog te kunnen herstellen, maar dat lukte niet. ADO, dat in de personen van Gianni Zuiverloon, Ricky van Haaren en Mitchell Schet met drie ex-Feyenoorders aantrad, verdedigde met het mes tussen de tanden en Feyenoord was onzuiver in de passing en leek niet helemaal bij de les. De gasten kregen daar in de absolute slotseconde van de eerste helft de rekening voor gepresenteerd: Danny Bakker ontsnapte aan de bewaking van Joris Mathijsen en kopte de afgemeten voorzet van Dion Malone in de hoek: 2-0.

28 seconden in de tweede helft kreeg Feyenoord een uitstekende kans om terug in de wedstrijd te komen, maar Coutinho wierp zich voor een inzet van Pellè van dichtbij. De Italiaan maakte in september een hattrick tegen ADO (4-2 winst) en stond nu na 54 wedstrijden op 45 doelpunten voor de Rotterdammers en nam zijn elftal zaterdag niet voor het eerst bij de hand. Feyenoord kreeg echter eerst een volgende domper te verwerken toen Mathijsen zich met een oogblessure moest laten vervangen door Miquel Nelom. Mathijsen reisde direct af naar het ziekenhuis. Feyenoord gaf de moed niet op en bleef jagen op de aansluitingstreffer. Dion Malone werkte het leer bijna in eigen doel en Immers schoot op Coutinho, alvorens de meegereisde fans na 68 minuten wel konden juichen.

Pellè legde de bal terug op Jordy Clasie en die ramde de bal met overtuiging in de korte kruising: 2-1. Met de ingang van het Haags Kwartiertje sloeg Pellè, nadat hij al een assist gegeven had, toe met een doelpunt. Na een fout van Aaron Meijers verzilverde de aanvalsleider een voorzet van Immers voor de gelijkmaker. Feyenoord leek de wedstrijd in de Haagse hoosbui naar zich toe te kunnen trekken, maar ADO sloeg direct weer toe. Mike van Duinen legde de bal klaar voor Roland Alberg, die met een volley trefzeker was: 3-2. Koeman hoopte met Mitchell te Vrede de 3-3 af te dwingen, maar dat lukte ondanks een grote kans voor Stefan de Vrij niet meer. ADO is door de zege van de laatste plaats af.