Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Feyenoord gaat de transfermarkt niet op en kiest voor de jeugd'

Laatste update:

Bij Feyenoord wordt ernaar gestreefd om minimaal vijftig procent van het elftal te laten bestaan uit spelers die ze zelf hebben opgeleid. Afgelopen zondag werd daar ruimschoots aan voldaan, want trainer Giovanni van Bronckhorst liet zeven spelers uit de eigen jeugdopleiding starten. Na rust waren dat er zelfs acht. Ook bij Ajax en PSV wordt er veel gekeken naar de eigen jeugd. Bij de Eindhovenaren liet Mark van Bommel vier 'eigen' spelers in actie komen tegen Fortuna Sittard (1-2 winst): Steven Bergwijn, Dante Rigo, Jeroen Zoet en Jorrit Hendrix. Bij Ajax kwamen met Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Donny van de Beek en Carel Eiting vijf spelers uit de eigen jeugdopleiding in actie tegen VVV-Venlo (0-1 winst).

Meer: Boskamp gelooft uitleg Van Bronckhorst over Feyenoord niet: ‘Rot toch op!’

Bij Feyenoord was de stap voor talenten naar het eerste elftal vaak te groot. Daarom werd geïnvesteerd in een nieuw trainingscomplex en extra trainers. Daarnaast kregen nog eens vijftien jeugdspelers een contract, waardoor het aantal contractspelers bij Feyenoord is gestegen van veertig naar vijftig. Dit kon de club zich voorheen amper veroorloven. Volgens het dagblad is het salarisbudget van de selectie daarentegen voor het eerst sinds 2010 op hetzelfde niveau gebleven, terwijl deze som doorgaans jaarlijks met een miljoen euro steeg.

Op deze manier hoopt Feyenoord de jeugd meer de kans te geven en zodoende te voorkomen dat talenten op jonge leeftijd naar Europese topclubs vertrekken. De afgelopen jaren vertrokken Tahith Chong (Manchester United), Joshua Zirkzee (Bayern München) en Melayro Bogarde (TSG Hoffenheim) bij Feyenoord. Rodney Kongolo koos voor de jeugdopleiding van Manchester City en is dit seizoen uitgeleend aan sc Heerenveen, de club waar hij vorige week zijn debuut voor maakte in de Eredivisie. In Rotterdam is men ervan overtuigd dat hij zijn debuut al lang had kunnen maken wanneer hij bij Feyenoord was gebleven.

Goed besluit van Feyenoord?

Meer nieuws

Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
0
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
19
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties