Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Feyenoord gered door geflopte trainer

Laatste update:

Bij Feyenoord waren niet alleen de sportieve resultaten in 2010 negatief, maar ook de financiële cijfers daalde tot een dieptepunt. De club had op dat moment 43 miljoen euro schuld op een soortgelijke begroting. Dit had allemaal te maken met de plannen die gemaakt waren in 2007 door toenmalig technisch directeur Peter Bosz en de tegenvallende resultaten hiervan. In de zomer van 2007 kwamen grootverdieners als Roy Makaay, Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland en Tim de Cler. Zij zouden de kar moeten trekken om Feyenoord weer voor het eerst kampioen te maken, sinds 1999. Dit leek goed uit te pakken. In de winterstop begaf de ploeg van Bert van Marwijk zich op de eerste plaats, maar al snel viel alles in elkaar. De Rotterdamse club uit Zuid eindigde als zesde in de Eredivisie. In de KNVB beker verliep het totaal anders, want Feyenoord won de finale van Roda JC met 2-0.

De jaren erna zou het echter niet veel beter worden. Van Marwijk werd opgevolgd door Gertjan Verbeek, maar dit bleek wederom geen goede zet te zijn. De resultaten vielen tegen en al snel werd Verbeek ontslagen. Dit leidde tot woede onder de fans, die eisten dat algemeen directeur Eric Gudde zou opstappen. Hij bleef echter zitten waar hij zat. Feyenoord werd uiteindelijk achtste en er moest iets gebeuren. Het kind van Rotterdam werd aangetrokken als nieuwe trainer: Been. Hij zou de club voor de aankomende jaren moeten leiden. Aanvankelijk begon hij goed met een vierde plaats in zijn eerste seizoen. Het viel vooral op dat hij de jeugd kansen gaf om zich in de basis te spelen. De grootverdieners die in 2007 waren aangetrokken, zaten opeens op de bank.

Het was al te voorspellen dat het seizoen erna veel minder zou worden. Dit had Been ook van te voren aangegeven. Er konden geen nieuwe spelers worden gehaald om de kwaliteit van de selectie op peil te houden. Het seizoen 2010/11 was op vele manieren een dieptepunt voor Feyenoord. Het is echter ook het seizoen van de opstanding van Feyenoord, beter gezegd de redding van De Stadionclub. Vier dagen na het debacle in Eindhoven stonden de Vrienden van Feyenoord op en kochten 49% van de aandelen van Feyenoord over voor zeventien miljoen euro. Er was nog steeds een schuld van 26 miljoen euro.

Been maakte het seizoen 2010/11 nog af, maar werd vervolgens op een schandalige manier aan de kant geschoven door de spelersgroep. De spelers hadden gestemd of Been wel geschikt was als trainer voor dit Feyenoord. Dertien van de achttien spelers zeiden het vertrouwen in hun trainer op en vervolgens stapte Super Mario op. Dit bleek echter een gouden greep te zijn van de spelersgroep. Ronald Koeman kwam aan het roer bij de Rotterdamse club en maakte meteen duidelijk dat hij iets wilde neerzetten. Eigenlijk zoals Ernst Happel zou zeggen: “Kein geloel, fussball spielen!” Samen met de nieuwe technisch directeur Martin van Geel ging hij op zoek naar nieuwe spelers. Wederom met een lege portemonnee.

Koeman en Van Geel bleken gelukkig te zijn in hun keuzes voor bepaalde spelers. John Guidetti en Otman Bakkal bleken een schot in de roos te zijn, terwijl Ruben Schaken en Karim El Ahmadi eindelijk hun taak naar behoren uitvoerden. Er werd verder geborduurd op de visie van Been. De jeugd kreeg de kans en deze werden met twee handen aangepakt. Waar Bruno Martins Indi onder Been nog een wilde schoffelaar was, groeit hij onder Koeman uit tot een uitstekende centrale verdediger. Vorig seizoen groeide Feyenoord verrassend genoeg uit tot een titelkandidaat. Door enkele misstappen werd dit echter voorkomen, maar toch eindigde de Stadionclub op de tweede plaats. Voor de eerste keer sinds 2001.

In 2012/13 gaat Feyenoord verder met de jeugd en ook dit seizoen scoren de talenten allemaal een voldoende. Jarenlang waren er gekke en vooral dure aankopen gehaald om het niveau te halen, wat voor deze spelers niet eens te halen viel. Denk daarbij aan een Corry Gibbs, Alexander Östlund, Bruno Basto en Karim Saïdi. Op voorhand kon je al voorspellen dat deze spelers allemaal zouden floppen. Toch was dit het beleid van Feyenoord anno 2005.

Er was echter één groot nadeel voor Been in 2010. De talenten waren nog niet klaar voor het grote werk. Georgino Wijnaldum en Leroy Fer waren de enige jeugdspelers die enigszins klaar waren voor het grote werk. Hier plukt Koeman nu de vruchten van. Stefan de Vrij, Jordi Clasie en Martins Indi zijn nu onbetwiste basisspelers en inmiddels ook internationals.

De conclusie die getrokken kan worden is dat Been eigenlijk de redder van Feyenoord is geweest. Als Feyenoord die dag niet met 10-0 had verloren bij PSV, zou het dan wel zijn gered door de Vrienden van Feyenoord? Dit valt te betwijfelen en daarnaast komt nog dat Been de bewandelde weg voor Feyenoord heeft ingezet. Als je deze punten op een rijtje zet, kun je concluderen dat Been een toptrainer is, die gelukkig ontslagen is door Feyenoord.

Meer nieuws

Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
48
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties