Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Feyenoord kent in aanloop naar bekerfinale moeizame generale tegen Fortuna

Laatste update:

Slot begon ongewijzigd aan het duel in Limburg. Het betekende dat Lutsharel Geertruida weer vanaf de linksbackpositie startte. Justin Bijlow en Gernot Trauner keerden terug in de wedstrijdselectie, maar begonnen beiden nog op de reservebank.

Fortuna was, aangestuurd door Danny Buijs, geenszins van plan om naar de slachtbank geleid te worden. Opererend vanuit een vijfmansdefensie toonde de Limburgse equipe zich behoorlijk fel in de duels. De ploeg van Danny Buijs stond niet al te veel kansen toe aan de Rotterdammers.

Na een kwartier was daar de eerste serieuze dreiging vanuit Feyenoord. De watervlugge Yankuba Minteh sprintte eenvoudig langs Ivo Pinto, maar stuitte oog in oog met Michael Verrips op de doelman van Fortuna.

Luttele minuten later was de voorsprong wel daar voor de bezoekers. Na een carambole uit een hoekschop toonde Hancko zich het meest alert. De Slowaak zette zijn ploeg met de punt van zijn schoen op voorsprong: 0-1. Het betekende zijn derde doelpunt in vier wedstrijden.

Fortuna leek echter niet uit het veld geslagen en bleef zich stug vastbijten in de tegenstander. Het leverde na een klein halfuur de eerste serieuze mogelijkheid op. Justin Lonwijk snoepte de bal af van een lakse Igor Paixão, maar schoot de bal in het zijnet.

Zo stevenden beide ploegen in een fel maar relatief kansarm duel op de theepauze af. In het tweede bedrijf, rond het uur spelen, was de thuisploeg misschien wel het dichtst bij de gelijkmaker. Na een half weggewerkte vrije trap kon Mitchell Dijks ter hoogte van de elfmeterstip volleren: ruim over.

In een verder weinig inspirerende tweede helft kwam invaller Ayase Ueda na driekwart wedstrijd het dichtst bij een tweede treffer. Hij frommelde zich langs de Sittardse defensie, maar een inglijdende Dijks veredelde een treffer van de Japanner.

Een minuut of tien later verzuimde Feyenoord de wedstrijd in het slot te gooien. Een inschattingsfout van Dimitrios Siovas stelde Ueda in staat op het doel van Verrips af te lopen. De spits stuitte wederom op de sluitpost, waarna Luka Ivanusec in de rebound voor een leeg doel op wonderlijke wijze op de paal schoot.

Maar de ruststand zou ook de eindstand blijken. Zo kende de regerend landskampioen een zware, maar uiteindelijk geslaagde generale repetitie in aanloop naar de bekerfinale met NEC aankomende zondag.

Meer nieuws

Masterclass van Griezmann levert Atlético Madrid een Champions League-ticket op
1
Ten Hag ontvangt dubbele reactie van fans bij speech op Old Trafford
2
Celtic kroont zich voor de 54e keer tot kampioen van Schotland
1
Bayern neemt opzienbarend besluit en heeft trainer voor komend jaar bijna binnen
23
PSG heeft Kylian Mbappé niet nodig om Farioli flinke CL-kater te bezorgen
10
De Roon verlaat in tranen het veld bij Atalanta, dat eerste finale verliest
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties