Feyenoord knokt zich na rust naar gelijkspel tegen AS Roma

Feyenoord hoopte voor het eerst sinds het seizoen 2000/01 zijn vierde opeenvolgende Europese overwinning te kunnen boeken en begon dan ook fel in het Stadio Olimpico. De thuisploeg deelde echter de eerste waarschuwingen uit: Gervinho prikte de bal in kansrijke positie een meter naast en even later kwam de Ivoriaan net te laat om een voorzet van Vasilis Torosidis binnen te kunnen tikken. Francesco Totti en Miralem Pjanic misten vervolgens in de nastoot. Feyenoord had in het eerste kwartier wel het meeste balbezit, maar oogde met name in defensief opzicht nog wat onwennig. Na 22 minuten werd het 1-0.

Torosidis gaf de bal strak voor en Gervinho tikte de bal subtiel met zijn hak in het doel van Kenneth Vermeer. De Rotterdammers kregen maar geen grip op de Afrika Cup-winnaar, want even later was hij wederom gevaarlijk, maar ditmaal kreeg Gervinho een voorzet niet onder controle. Trainer Fred Rutten moest na een halfuur overigens ook al een wissel toepassen, want Luke Wilkshire raakte geblesseerd en werd vervangen door Rick Karsdorp. Acht minuten voor rust kreeg Feyenoord zowaar een aardige mogelijkheid, maar een volley van Kazim-Richards werd weggebokst door doelman Lukasz Skorupski.

Feyenoord hoopte na rust wel een vuist te kunnen maken tegen Roma en dat lukte, want na tien minuten werd het 1-1. Karsdorp speelde zich op de rechterflank met een schijnbeweging vrij en zijn voorzet werd tegen de lat gekopt door Lex Immers. De rebound was een prooi voor Kazim. De Engelse Turk schreeuwde even later nog om een strafschop, maar daar wilde de scheidsrechter niet aan. De huidige nummer drie van de Eredivisie speelde wel een veel betere tweede helft en legde de tegenstander bijwijlen het spel op. Kansen creëerde Feyenoord echter niet meer, want verder dan een vrije trap van Jens Toornstra kwam men niet.

Rudi Garcia bracht in de slotfase nog Seydou Doumbia en Alessandro Florenzi binnen de lijnen, maar een overwinning leverde dat niet op. I Giallorossi doken nog wel twee keer gevaarlijk op voor het doel van Vermeer, maar Doumbia punterde de bal naast en kwam even later een teenlengte tekort om te kunnen scoren. Roma mocht overigens nog van geluk spreken dat men het duel met elf man mocht eindigen, want Mapou Yanga-Mbiwa kreeg slechts een gele kaart na een harde tackle op Kazim.