Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Feyenoord moet zich zorgen maken: 'Dat er een straf volgt, is zeker'

Laatste update:

De opblaasbare banaan kwam terecht bij Gervinho, die onlangs werd opgebeld door Sekou Cissé. De landgenoot van de aanvaller van AS Roma speelde in het verleden bij Feyenoord en legde Gervinho uit dat de opblaasbare banaan niets met racisme te maken heeft. Volgens Cissé is de zaak voor Gervinho nu klaar, maar de vraag is of de UEFA dat ook is. Daar lijkt het niet op.

Volgens Knijff, bekend met zaken in sport, mag Feyenoord de handen dichtknijpen als het er met een boete vanaf komt. "Dat er een straf volgt, is zeker", zegt de advocaat in het Algemeen Dagblad. "Feyenoord zal moeten aantonen dat ze er echt alles aan hebben gedaan om het incident te voorkomen. Dus niet een beetje, maar met een spijkerhard verhaal.''

Feyenoord heeft echter nooit geprobeerd om de bananen uit het stadion te weren, simpelweg omdat de link met racisme nooit gelegd is. Dat maakt volgens Knijff echter niet uit: "In heel veel landen zijn bananen natuurlijk wel uitingen van racisme", weet hij. "Of het nou opblaasbare bananen zijn of het echte fruit. Daar komt bij dat de club een tuchtrechterlijk verleden heeft. Dat weegt echt mee. En dan waren er ook nog de incidenten in Rome. Die horen niet mee te spelen, maar ik vraag me af of die gebeurtenissen niet in de achterhoofden van de tuchtrechters zit.''

Volgens Knijff is een verweer nooit kansloos, maar moet Feyenoord hopen dat de UEFA kiest voor verlichtende omstandigheden. De advocaat wijst er echter op dat de Europese bond niet hoeft aan te tonen dat Feyenoord fout zat; volgens hem moet algemeen Eric Gudde er juist alles aan doen om te bewijzen dat Feyenoord er alles aan heeft gedaan om dit te voorkomen, ook al is daar geen sprake van.

-
Denk je dat Feyenoord gestraft zal worden?

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
42
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
13
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
35
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
6
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties