Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Xavi komt met felle waarschuwing voor nieuwe trainer bij emotioneel afscheid

Laatste update:

Xavi kreeg zondag het best mogelijke afscheid, daar hij met Barcelona met 1-2 won op bezoek bij Sevilla. Daardoor eindigt zijn ploeg als tweede in LaLiga, met tien punten achterstand op kampioen Real Madrid.

"Er zijn alleen verwachtingen geschapen, omdat ik als speler tot een van de beste generaties van Barça behoorde, die tegen mij hebben gewerkt", zei Xavi na afloop van de wedstrijd op de persconferentie. "Ik ben er trots op dat we in een periode van grote tegenslagen voor de club alsnog twee prijzen hebben veroverd." Barcelona werd vorig seizoen kampioen en won een Spaanse Supercup.

Ruim een maand geleden werd bekend dat Xavi van gedachten was veranderd en, ondanks zijn aangekondigde vertrek, tóch op zijn post zou blijven. De situatie blijkt nu dus toch weer anders te zijn, daar Barcelona Xavi de wacht heeft aangezegd en Hansi Flick tot medio 2026 aan zich heeft weten te binden.

Aanleiding voor het mogelijke ontslag van Xavi zouden uitspraken zijn over de financiële situatie van de club op een recente persconferentie. Barcelona zal een afkoopsom moeten betalen, omdat de oud-middenvelder een doorlopend contract heeft tot medio 2025.

"De reactie van de spelers op ons vertrek bezorgde mij kippenvel. Het was nooit rustig bij de club in de afgelopen tweeënhalf jaar. Ik heb vandaag geprobeerd mijn emoties onder controle te houden, maar het is lastig werken als je weet dat we niet meer doorgaan als staf", aldus een geëmotioneerde Xavi, die ook nog een waarschuwing heeft voor zijn opvolger.

"Barça is een heel moeilijke club om te werken, ook omdat de financiële situatie niet heel rooskleurig is. Een nieuwe trainer moet daarom geduld hebben en het enige wat hem kan redden is blijven winnen. Dit jaar hebben we meer moeten lijden dan kunnen genieten, maar dat hoort bij het leven."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Wilfred Genee krijgt genadeloze mededeling van zijn leiding bij Talpa
0
NOS noemt opvallende speler als nieuw 'wapen' na training Nederlands elftal
13
Live meepraten op het EK: Oostenrijk - Frankrijk
67
België begint EK met verrassende nederlaag na negatieve hoofdrol Romelu Lukaku
185
Engelse supporter wordt dag na wedstrijd tegen Servië wakker in het stadion
9
Tweetal uit Eredivisie maakt mogelijk samen met Kadioglu overstap naar Dortmund
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties