Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Feyenoord verhoogt vraagprijs Berghuis naar acht miljoen euro

Laatste update:

Feyenoord heeft in de voorbije maanden geen enkel commentaar gegeven op het vermeende contractuele bedrag dat is gaan circuleren. Volgens bovengenoemd dagblad is twee jaar geleden, toen Berghuis een contractverlenging signeerde, een overeenkomst gesloten over 'een minimale opbrengst'. Club en speler verkennen samen de markt om een veel grotere transfersom te forceren en het bedrag boven de minimale opbrengst wordt dan tussen de partijen gedeeld. In de regel blijft het minimumbedrag dan geheim, zo klinkt het.

De afgelopen dagen is gebleken dat alle betrokken partijen het minimumbedrag anders interpreteren. Waar Ajax uitgaat van vier miljoen euro, heeft Feyenoord de vraagprijs inmiddels opgevoerd naar acht miljoen euro. De kans dat het tot een arbitragezaak leidt is dan ook groot, aangezien juristen zich inmiddels over het contract van Berghuis aan het buigen zijn. Tijdelijk technisch directeur Sjaak Troost had destijds bij het opstellen van het contract van Berghuis een belangrijke rol. Berghuis zou in eerste instantie gratis de deur uitlopen deze zomer, maar zag na moeizame onderhandelingen alsnog een gelimiteerde transfersom in zijn contract worden opgenomen.

Journalisten Mike Verweij en Marcel van der Kraan vroegen zich eerder al af, zeker gezien de radiostilte van Feyenoord over de zogenaamde gelimiteerde transfersom, of een eventuele transfer van Berghuis naar Ajax zonder een juridische strijd tot stand zou kunnen komen. In de optiek van Feyenoord is Berghuis meer waard dan het vermeende bedrag van vier miljoen euro. Ajax zou bereid zijn om het bedrag neer te tellen voor de aanvaller. Van het bedrag boven de vier miljoen euro zou een deel naar Berghuis gaan en een deel naar zijn voormalig zaakwaarnemer Mino Raiola.

Berghuis is momenteel in trainingskamp met Oranje, dat zich voorbereidt op de achtste finale van het EK tegen Tsjechië zondag. De rechtsbuiten gaf al voor het toernooi aan voorlopig geen beslissing te nemen over zijn toekomst. "Ik richt me nu op het EK", zei de aanvaller. "Feyenoord en ik zijn goed met elkaar en vooral eerlijk naar elkaar toe. Er zijn al veel clubs geweest waar ik Feyenoord niet voor wilde verlaten. Wat er nog komt, zien we wel. Nu eerst het EK."

Meer nieuws

Bayern-directeur verwijst hardnekkig trainersgerucht resoluut naar de kliko
3
Dorstige Dortmund-fans vallen met hun neus in de boter na briefje van Marco Reus
5
Besiktas kent ondanks late goal slechte generale voor finale tegen Trabzonspor
7
Atalanta heeft Champions League-ticket 4 dagen voor Europa League-finale binnen
15
Live meepraten in de Serie A: Torino - AC Milan
1
Live meepraten in de Keuken Kampioen Play-Offs: ADO Den Haag - De Graafschap
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties