Feyenoord verspeelt in extra tijd zeker lijkende zege

Feyenoord zal de Klassieker moeten winnen om nog uitzicht te houden op het kampioenschap. De ploeg van Koeman had zondag al een zege verdiend tegen Twente, maar twee doelpunten bleken niet voldoende te zijn voor de Rotterdammers. Feyenoord had in de eerste helft misschien nog een of twee strafschop(pen) moeten krijgen, maar Serdar Gözübüyük weigerde om de bal op de stip te leggen. Daar zullen de Feyenoorders zich nog wel over beklagen: in de derde minuut kwam Nick Marsman al met de schrik vrij, toen hij Lex Immers neerhaalde, maar de bal tot verbazing van velen niet op de stip ging. Later maakte Rasmus Bengtsson bij een wippertje van Immers hands, maar opnieuw zag Gözübüyük geen reden om Feyenoord een strafschop te geven.

Tussen deze twee momenten door waren de bezoekers op voorsprong gekomen via Graziano Pellè, die na een klein kwartier spelen zijn zestigste doelpunt in de Eredivisie (14 voor AZ en 46 voor Feyenoord) maakte. De aanvaller werd in het vijandelijke strafschopgebied gevonden door Jean-Paul Boëtius, kreeg tijd om de bal te controleren en liet Nick Marsman vervolgens kansloos met een knappe volley. Twente had even daarvoor nog een mogelijkheid gekregen via ex-Feyenoorder Luc Castaignos, maar Quincy Promes deed niets met zijn voorzet. Verder lieten de Tukkers in aanvallend opzicht weinig zien.

Feyenoord was in de eerste helft de bovenliggende partij en ging met een verdiende voorsprong rusten. Na de thee probeerde Twente zich terug in de wedstrijd te knokken, maar Feyenoord gaf erg weinig weg en werd zelf gevaarlijk via Jordy Clasie, die zijn schot van afstand eenvoudig gepakt zag worden door Marsman. De doelman had even daarna echter geen antwoord op een schuiver van Boëtius, die na een uitstekende Feyenoord-aanval werd gevonden door Immers en de Rotterdamse marge verdubbelde. De overwinning leek op dit moment een zekerheid te zijn, aangezien Twente wel heel erg teleur stelde en maar weinig wist te creëren.

De thuisploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Twente gaf wat meer druk naar voren en invaller Börven kreeg een goede kans op de aansluitingstreffer, maar op aangeven van Dico Koppers schoot hij over. Even later werd het alsnog 1-2, toen Promes met een prima pass Castaignos vrij speelde en de aanvaller zijn veertiende doelpunt van dit seizoen maakte. De treffer bracht de spanning in de topper weer helemaal terug en de supporters van Twente geloofden weer in een goed resultaat. De druk van de thuisploeg nam toe en er vielen nog een paar gevaarlijke voorzetten te noteren, voordat Börven een enorme kans op de 2-2 miste. Feyenoord leek daardoor de drie punten te pakken, maar in de laatste minuut van blessuretijd verzorgde Martina alsnog de gelijkmaker. Twente heeft door het puntenverlies nu wel zes punten minder dan Ajax; Feyenoord is naar de vierde plek gezakt en heeft negen punten minder dan de lijstaanvoerder. Volgende week is zoals gezegd de Klassieker Feyenoord-Ajax.