Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Feyenoord voorkomt kans op nieuwe finale voor Zwolle

Laatste update:

De Kuip was de laatste twee seizoenen het eindstation van Zwolle in het bekertoernooi, maar donderdag werden de blauwhemden van trainer Ron Jans dus al in de tweede ronde uitgeschakeld in het stadion van Feyenoord. Het bezoek kreeg al voor de wedstrijd een domper te verwerken door het uitvallen van Kevin Begois; hij werd vervangen door Mickey van der Hart en verdediger Trent Sainsbury fungeerde noodgedwongen als tweede keeper. Feyenoord nam in de beginfase het initiatief en kreeg na zeven minuten een eerste goede kans: Van der Hart tikte een kopbal van Michiel Kramer uit de kruising.

Het spel golfde vervolgens op en neer en Zwolle kreeg ook een aantal kansen: een schot van Queensy Menig werd geblokt, Sheraldo Becker vergat een fout van Jan-Arie van der Heijden af te straffen en Kenneth Vermeer had een antwoord op een volley van Wouter Marinus. Na negentien minuten kwam Feyenoord uit het niets op 1-0: Kramer kopte de bal na een voorzet van Karim El Ahmadi via Marcellis in het doel en Van der Hart ging daarbij niet vrijuit. Zwolle liet na de openingstreffer minder zien en had geluk dat de achterstand bij rust minimaal bleef, want Kuyt raakte in de slotfase nog de lat.

Zwolle hoopte tien minuten na rust langszij te kunnen komen, maar Bas Nijhuis weigerde een strafschop te geven nadat Menig na contact met Sven van Beek naar de grond ging. De Blauwvingers zullen na afloop ongetwijfeld aan dat moment terugdenken, want vijf minuten later werd het 2-0: aanvoerder Bram van Polen speelde de bal te zacht terug op Van der Hart, waardoor Kramer de bal kon oppikken en Kuyt voor het doel kon bedienen. De aanvoerder tikte binnen en maakte zodoende zijn eerste velddoelpunt van het seizoen. Feyenoord moest echter blijven oppassen voor de uitvallen van Zwolle.

Menig dook kort na de 2-0 namelijk op voor het doel, maar vond Vermeer op zijn pad. Jans greep hierna in en verving Marinus door Stef Nijland en liet zijn formatie dus aanvallender spelen. Die mutatie haalde echter niets uit, want nadat Kuyt voor de tweede keer het aluminium had gevonden, scoorde hij na twintig minuten wel. Van der Hart redde op een schot van Kramer, maar de rebound was een prooi voor de Katwijker. In de slotfase werden er nog een paar wissels doorgevoerd, maar gebeurde er niet veel meer in De Kuip. Daar maalde Het Legioen niet om, want dat vierde na het slotsignaal feest.

DIRK KUYT IS LOS! Twee doelpunten tegen PEC Zwolle! #feyenoord #feyzwo #knvbbeker #heldvanzuid #instavoetbalzone

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


KNVB Beker
Feyenoord
3 - 0
PEC Zwolle
Denk jij dat Feyenoord de bekerfinale haalt?

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties