Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Feyenoord wint en mag richting voorronde CL

Laatste update:

De thuisploeg ging wel degelijk op zoek naar doelpunten, maar het was Feyenoord dat beter begon aan de wedstrijd. De Rotterdammers speelden bij afwezigheid van John Guidetti en Guyon Fernandez nog altijd met Ruben Schaken in de spits en net als tegen Heracles Almelo (4-1) liet Schaken zien dat te kunnen. De van origine buitenspeler was in de openingsfase de gevaarlijkste man, maar tot tweemaal toe bleek Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt met uitstekende reddingen een te grote sta in de weg.

De thuisploeg nam het initiatief over en creëerde vooral gevaar via buitenspeler Oussama Assaidi, totdat Viktor Elm de hoofdrol voor zichzelf opeiste. De broer van AZ-middenvelder Rasmus Elm speelde zich vrij op de rand van het strafschopgebied en schoot de bal via de vingertoppen van Feyenoord-doelman Erwin Mulder tegen de paal. Ook Filip Djuricic liet zich zien: de Serviër krulde het ding centimeters langs de voor hem verkeerde kant van de paal, terwijl hij niet veel later datzelfde presteerde met een kopbal.

Aan de andere kant duwde Nordfeldt een schot van El Ahmadi naar de zijkant, terwijl de keeper ook bij de les was toen Sekou Cissé de diepte in werd gestuurd. Na de pauze was de tot dan toe onzichtbare Bas Dost ineens gevaarlijk, waarna Jerson Cabral weer eens stuitte op Nordfeldt. Kelvin Leerdam miste een enorme kans voor Feyenoord, Narsingh deed oog in oog met Mulder hetzelfde aan de andere kant: het lukte beide partijen maar niet om de score te openen en daarmee bleef het 'horrorscenario' voor Heerenveen mogelijk. Na dik 55 minuten verbrak Dost echter de patstelling. De spits was het eindstation van een fraaie aanval en gleed competitietreffer nummer 32 bij de tweede paal tegen de touwen.

In alle competities was het doelpunt 38 voor Dost en daarmee vestigde hij een clubrecord: Dost passeerde Afonso Alves. Aan de andere kant tekende Otman Bakkal niet veel later, na een mooie combinatie met Schaken, voor zijn negende van dat seizoen. Feyenoord kreeg twee niet te missen kansen, zo kon de jonge invaller Elvis Manu de bal zomaar inschieten, maar Nordfeldt hield zijn doel schoon. Ook Djuricic miste een enorme kans, waarna Heerernveen aan het twijfelen sloeg. De manier waarop Cissé de 1-2 kon binnenschieten was exemplarisch: de Friese verdedigers deden er weinig aan. Een prachtig doelpunt van Manu, hij wipte de bal op en knalde keihard raak, betekende de beslissing. Vijf minuten voor tijd schoot Rajiv van La Parra raak voor de 2-3, maar het was voor iedereen duidelijk dat de gelijkmaker er niet meer zou komen.

-

Meer nieuws

Enrique verrast met invulling spitspositie voor return tegen Dortmund
2
Live meepraten in de Champions League: Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund
1
'Mislintat wil namens Borussia Dortmund voormalig Ajax-doelwit alsnog strikken'
5
FC Twente deelt nieuw contract uit: 'We zijn onder de indruk'
2
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
24
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties