Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Duitsland is met uitblinkende Musiala ook te sterk voor Hongarije

Laatste update:

Gündogan verspeelde direct na de aftrap de bal, waardoor Hongarije meteen gevaarlijk werd. Manuel Neuer lette echter goed op en wist een vroege achterstand te voorkomen. Duitsland had in de beginfase wel meer balbezit, maar de Hongaren toonden zich dapper en zochten ook gewoon de aanval.

Desondanks nam het gastland halverwege de eerste helft de leiding. Gündogan leek in de zestien een duw uit te delen, maar arbiter Danny Makkelie zag er geen overtreding in. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Musiala, die van dichtbij en via een Hongaarse verdediger de 1-0 binnenschoot. Er was nog een VAR-check, maar de Duitse goal bleef staan.

Luttele minuten later was Neuer opnieuw van grote waarde voor Duitsland. De 38-jarige doelman ranselde een bekeken vrije trap van Dominik Szoboszlai op fraaie wijze uit de hoek. Kort voor het rustsignaal dacht iedereen in Stuttgart dat Musiala wederom had gescoord, ware het niet dat de aanvallende middenvelder het zijnet trof met zijn knal van afstand.

Een voorsprong dus halverwege voor Duitsland, al was de strijd zeker nog niet gestreden. Bondscoach Julian Nagelsmann wisselde niet in de rust, maar deed dat na een uur spelen alsnog. Niclas Füllkrug en Leroy Sané kwamen erin voor Kai Havertz en Florian Wirtz. Kort daarna sloeg de Duitse fans de schrik om het hart toen Barnabás Varga van dichtbij overkopte.

Waar Hongarije een grote kans miste, daar sloeg Duitsland keihard toe. Maximilian Mittelstädt wist Gündogan te bereiken en de aanvoerder schoot onberispelijk raak: 2-0. Enkele minuten na de tweede treffer, die Duitsland zeker wel nodig had, besloot Nagelsmann om de uitblinkende Musiala naar de kant te halen.

De 2-0 voorsprong kwam in de slotfase niet echt meer in gevaar, al moest Joshua Kimmich nog een bal van de lijn halen. Duitsland schaart zich nu al bij de laatste zestien ploegen en kan rustig wachten op wat Zwitserland en Schotland later deze woensdagavond doen. Duitsland sluit de poulefase zondag af tegen Zwitserland, met het Deutsche Bank Park in Frankfurt als decor.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Zie jij Duitsland het EK winnen?

Meer nieuws

Tedesco vernietigend: 'Nog nooit gezien, kon maar anderhalve minuut speechen'
10
Programma, uitslagen en standen van het EK: alle achtstefinalisten bekend
8
Turkije verslaat tiental Tsjechië en krijgt op papier gunstige achtste finale
108
Nederland speelt tegen Roemenië en heeft ook daarna in potentie gunstig schema
124
Oranje treft Roemenië na daverende stunt van Georgië tegen Portugal
147
Van Hooijdonk baalt: 'Van Basten richt pijlen al vijf jaar op hem, makkelijk'
41

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties