Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FIFA bevestigt: schorsing Rusland en alle teams in Europa

Laatste update:

"Na de aanvankelijke besluiten van de FIFA-raad en het uitvoerend comité van de UEFA, die de vaststelling van aanvullende maatregelen voorzagen, hebben de FIFA en de UEFA vandaag samen besloten dat alle Russische teams, ongeacht of zij nationale representatieve teams of clubteams zijn, worden geschorst van deelname aan zowel FIFA- als UEFA-competities tot nader order", zo valt maandag onder meer te lezen op de website van de wereldvoetbalbond.

"Deze besluiten zijn vandaag aangenomen door het bureau van de FIFA-raad en het uitvoerend comité van de UEFA, respectievelijk de hoogste besluitvormende organen van beide instellingen over dergelijke dringende zaken. Voetbal is hier volledig verenigd en in volledige solidariteit met alle getroffen mensen in Oekraïne. Beide presidenten hopen dat de situatie in Oekraïne aanzienlijk en snel zal verbeteren, zodat voetbal weer een vector kan zijn voor eenheid en vrede onder de mensen", aldus de FIFA.

BILD wist eerder deze maandag al te melden dat Spartak Moskou door de UEFA uit de Europa League is gehaald. Hierdoor gaat er een streep door het tweeluik in de achtste finale tegen RB Leipzig. Naar nu blijkt heeft de oorlogssituatie dus ook consequenties voor de nationale elftallen van Rusland. De UEFA had voor 18.00 uur een vergadering gepland over de vele zaken die spelen in en om het Russische voetbal. Tijdens de meeting is dus besloten om alle elftallen uit het land voorlopig in de ban te doen.

Rusland lijkt nu definitief een streep te kunnen zetten door de WK-kansen. Men zou op 24 maart in de play-offs uitkomen tegen Polen, dat al heeft benadrukt niet tegen de Russen te willen spelen. Cezary Kulesza, voorzitter van de Poolse voetbalbond (PZPN), liet dat zaterdagochtend via de sociale media weten. Het nieuws volgt twee dagen nadat de voetbalbonden van Polen, Zweden en Tsjechië in een gezamenlijke verklaring hadden laten weten niet in Rusland te willen spelen in de play-offs. Kulesza wil nu echter helemaal geen confrontatie met Rusland, zo bleek uit zijn tweet.

"Geen woorden meer, het is tijd om te handelen", benadrukte Kulesza. "Door de escalatie van de agressie van Rusland richting Oekraïne is het Poolse nationale team niet van plan om de play-off wedstrijd tegen het Russische nationale team te spelen. Dit is de enige juiste beslissing. We zijn in gesprek met de federaties van Zweden en Tsjechië om een gemeenschappelijk standpunt naar voren te brengen aan de FIFA."

Polen moet normaal gesproken op 24 maart aantreden in Moskou. Wint Rusland dat duel, dan speelt het opnieuw thuis, tegen Zweden of Tsjechië. Oekraïne is ook nog in de race voor een WK-ticket, maar dat land speelt een of twee keer een uitwedstrijd. Op 24 maart gaan de Oekraïners op bezoek bij Schotland. Bij winst volgt opnieuw een uitwedstrijd: tegen de winnaar van het duel tussen Wales en Oostenrijk.

Polen weigert tegen Rusland te spelen voor WK; Lewandowski reageert

Het is al enige dagen bekend dat Polen niet tegen Rusland wil spelen in de play-offs van het WK.Lees artikel

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
11
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties