Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FIFA kapt schokkend interview af: 'Homo's zijn ziek, vrouwen zijn snoepgoed'

Laatste update:

In de documentaire - 'Geheimsache Katar' genaamd - probeert Breyer bloot te leggen hoe tolerant Qatar werkelijk is. Wanneer de sportjournalist Salman daarnaar vraagt, gaat het al snel de verkeerde kant op. "Voor het WK komen veel mensen naar ons land", begint de WK-ambassadeur nog. "Laten we het bijvoorbeeld over homo's hebben. Het belangrijkste is dat iedereen zal accepteren dat ze hier komen. Maar ze zullen onze regels moeten accepteren. Homoseksualiteit is 'haram'. Ik ben geen strikte moslim, maar wat is haram? Dat wil zeggen dat het een mentaal defect is in het hoofd."

Daarop kapt de FIFA-vertegenwoordiger het gesprek direct af. Op dat moment zijn er ook al enkele andere schokkende uitspraken van Salman en overige Qatarese representanten vastgelegd, met name op het gebied van vrouwenrechten. "Stel, voor je ligt onverpakt snoepgoed - je weet niet of of iemand het heeft aangeraakt of in gebeten - en verpakt snoepgoed. Welke neem je?", antwoordt een Qatarees op de vraag waarom vrouwen niet ongesluierd over straat mogen.

Als Breyer inbrengt dat de vergelijking tussen vrouwen en snoepgoed mank gaat, reageert een ander dat vrouwen überhaupt niet de straat op zouden moeten mogen. "Het zou voor haar beter zijn om in huis te blijven, met alle rijkdom van haar vader. Waarom moet een vrouw, met al het geld en liefde, het huis verlaten? Daar heeft ze niet veel reden voor", aldus de Qatarees.

Het eindtoernooi in Qatar ligt al sinds de toewijzing van de FIFA onder vuur. Secretaris-generaal van de bond Fatma Samoura vertelde vrijdag nog dat iedereen 'ongeacht ras, religie, sociale of seksuele voorkeur, verwelkomd zal worden met een ongeziene gastvrijheid'. Oud-FIFA-baas Sepp Blatter betuigde deze week in een interview zijn spijt over het toekennen van het WK aan de Golfstaat.

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
20
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
10
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
20
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
61
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties