Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FIFA krijgt dreun: 'Het lijkt erop dat dit de grote klapper is'

Laatste update:

Op de website van zijn werkgever zegt Schoon dat de FBI al vijf jaar bezig is met een grootscheeps onderzoek naar de FIFA. De laatste weken kwam alles in een stroomversnelling. Sinds enige tijd is er een wet van kracht in de Verenigde Staten, die het voor de FBI mogelijk maakt om dubieus betalingsverkeer dat via Amerikaanse banken verloopt, te onderzoeken. De handel en wandel van de FIFA is daarbij blijkbaar opgevallen.

"Ook e-mailverkeer over dergelijke transacties dat via Amerikaanse servers verloopt, mag de FBI nu onderzoeken. Het hele net rond de FIFA lijkt zich hiermee nu te sluiten", aldus Schoon, die zegt dat het geen toeval kan zijn dat de Zwitserse politie juist woensdag de inval deed. Vrijdag zijn er immers presidentsverkiezingen bij de wereldvoetbalbond en wordt duidelijk, of Joseph Blatter of prins Ali bin-Al Hussein de sterke man zal blijven of worden.

Alle grote namen zijn in Zürich voor de verkiezingen, maar een signaal voor de politie-inval was er niet. Zo werkt de FBI wel vaker, geeft Schoon aan. "De Zwitserse autoriteiten werken mee aan de aanhoudingen, dus achter de schermen moeten Zwitserland en de FBI al veel langer hebben samengewerkt om deze actie voor te bereiden", legt hij uit.

KNVB
Vanuit de KNVB is geschokt gereageerd op de inval door de Zwitserse politie. Via een persvoorlichter laat de bond aan de NOS weten dat het nog geen formele bevestiging heeft gehad van de inval. Pas als dat gebeurd is, komt men zelf met een reactie. Vorige week trok Michael van Praag zich terug uit de verkiezingen, om prins Ali ruim baan te gunnen. Van Praag wil eerst alles lezen, voor hij met commentaar komt.

Geloof jij dat de FIFA zal veranderen, na deze politie-inval?

Meer nieuws

Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
5
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
5
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
7
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
11
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties