Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FIFA legt Spaanse bondsvoorzitter schorsing van negentig dagen op

Laatste update:

Op televisiebeelden was te zien dat toen Hermoso langs Rubiales liep, hij haar eerst stevig knuffelde, waarna hij haar hoofd vasthield en een kus op haar mond gaf. Vervolgens gaf Rubiales Hermoso een tik op haar rug toen zij wegliep. Hermoso liet na het incident weten het 'niet leuk' te vinden dat Rubiales haar op de mond kuste. Volgens Rubiales was er echter sprake van instemming, waardoor hij weigerde zelf op te stappen. Wel bood hij zijn excuses aan.

Voor Spaanse speelsters en voetbalsters over de hele wereld was dat echter nog lang niet genoeg. Twintig Spaanse speelsters eisten in een uitgelekte brief het vertrek van de 'huidige leiders', waaronder dus de bondsvoorzitter, en lieten weten dat zij anders geen interlands meer gingen spelen. "Ik wil duidelijk maken dat ik, zoals te zien is op de beelden, op geen enkel moment heb ingestemd met de kus die hij mij gaf", zegt Hermoso in de brief.

De Spaanse voetbalbond (RFEF) schaarde zich echter toch achter Rubiales. Na een fotoanalyse betichtten zij Hermoso van leugens. "De RFEF kondigt aan alle passende juridische stappen te ondernemen ter verdediging van de eer van de voorzitter van de RFEF, die duidelijk en eenvoudig heeft uitgelegd hoe de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden", valt te lezen in een verklaring. "De RFEF en de voorzitter zullen alle leugens blootleggen die worden verspreid door iemand namens de speler of, indien van toepassing, door de speler zelf."

Nu heeft de tuchtcommissie van de FIFA dus ingegrepen. De wereldvoetbalbond schorst Rubiales in ieder geval voor de komende negentig dagen. De bond is een onderzoek gestart naar het incident en heeft besloten om de bestuurder uit te sluiten van alle voetbalgerelateerde activiteiten op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast mag de voorzitter geen contact meer hebben met Hermoso. Datzelfde geldt voor de rest van de Spaanse bond.

Meer nieuws

VZ Kort: Nederland grijpt naast organisatie WK 2027 voor vrouwen
77
Begrip voor opvallende keuze van Koeman: 'Hij heeft heel veel voorwaarden'
1
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord reageert: 'Uiterst eervol'
10
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
4
Alex Kroes spreekt zich voor het eerst uit over functiewijziging bij Ajax
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties