Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Financieel rapport UEFA toont aan: Ajax met kop en schouders boven de rest

Laatste update:

Ajax streek in de voorbije voetbaljaargang in totaal 65,5 miljoen euro op, al is dat exclusief recettes voor de vier Europese thuisduels in de Champions League. De coëfficiëntenpremie op basis van de Europese resultaten van de afgelopen tien jaar bleek de grootste inkomstenbron te zijn: ruim twintig miljoen euro. De startpremie in het miljardenbal zorgde ervoor dat er nog eens ruim vijftien miljoen euro werd bijgeschreven op de rekening in Amsterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

De eerder genoemde startpremie van Ajax ligt volgens de berekeningen van de UEFA hoger dan het totale prijzengeld dat Feyenoord ontving. De verliezend finalist van de Conference League hield bijna vijftien miljoen euro over aan de succesvolle Europese campagne van het seizoen 2021/22. In de groepsfase van het Europese toernooi werd door de Rotterdammers ruim drie miljoen euro bij elkaar gespeeld. In de knock-outfase van de Conference League kwam daar voor Feyenoord nog eens ruim 6,5 miljoen euro bij.

PSV tussen Ajax en Feyenoord in
PSV was vorig seizoen actief in de Champions League, Europa League en Conference League. Het Europese avontuur bracht bijna twintig miljoen euro in het laatje. AZ overleefde de play-offs van de Europa League niet en ging verder in de Conference League. Eindresultaat: meer dan acht miljoen euro. De top vijf wordt afgesloten door Vitesse met een totaalbedrag van bijna zeven miljoen euro na ontmoetingen met onder meer Tottenham Hotspur en AS Roma in de Conference League.

Top vijf Nederlandse clubs:
1. Ajax (65,5 miljoen)
2. PSV (19 miljoen)
3. Feyenoord (14,3 miljoen)
4. AZ (8,2 miljoen)
5. Vitesse (6,9 miljoen)

Meer nieuws

Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
7
Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
6
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
17
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties