Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Financiële injecties helpen Barça aan zwarte cijfers; nog meer winst verwacht

Laatste update:

Barcelona sloot het afgelopen seizoen af met een omzet van 1.017 miljoen euro en een winst van 98 miljoen euro. In het huidige seizoen werkt de club met een begroting van 1.255 miljoen euro en de verwachting is dat de winst ook weer hoger uit zal vallen, zo'n 274 miljoen euro. Barcelona verkocht in augustus opnieuw 24,5 procent van productiebedrijf Barça Studios. Die bedrijfstak heeft de audiovisuele productie bij Barcelona in handen. Hiermee kon de club honderd miljoen euro bijschrijven en kreeg het voor de vierde keer in korte tijd een financiële injectie.

Het resulteerde ook in meer bewegingsruimte op de transfermarkt. Barcelona kon zo uiteindelijk alle zomeraanwinsten inschrijven voor LaLiga. Los Azulgrana versterkten zich deze zomer met Raphinha (58 miljoen euro), Jules Koundé (vijftig miljoen euro), Robert Lewandowski (45 miljoen euro) en de transfervrije Franck Kessié en Andreas Christensen, die overkwamen van respectievelijk AC Milan en Chelsea. Daarnaast verlengden Sergi Roberto en Ousmane Dembélé onlangs hun contract, waardoor ook zij als nieuwe spelers worden gezien.

Barcelona sloeg eind juni ook al een belangrijke slag richting financieel herstel. De Catalanen verkochten tien procent van de televisierechten van LaLiga aan investeringsfonds Sixth Street. In ruil voor een 25-jarig eigendom van die rechten investeerde de geldschieter direct 207,5 miljoen euro in de club. Het was de start van een project dat de club eerder in juni intern goedkeurde door te stemmen.

Voor Barcelona betekende de deal met Sixth Street licht aan het uiteinde van een donkere tunnel. De club rapporteerde de afgelopen drie jaar steevast rode cijfers, waaronder het recordverlies van 481 miljoen euro over het seizoen 2020/21. "We hebben aan een 'economische hendel' getrokken en voeren onze geduldige, duurzame en efficiënte strategie uit om de financiële basis van de club te versterken", verklaarde voorzitter Joan Laporta in een officieel statement over de samenwerking.

Meer nieuws

Pak 2,5x je inzet als Uitblinker Mbappé 2 keer op doel schiet tegen Dortmund!
0
Ron Jans laat in het midden of Ajax of Feyenoord hem ooit benaderde
4
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
108
AZ ziet mogelijke opvolger van Vangelis Pavlidis in Eredivisie rondlopen
16
Sergiño Dest brengt supporters van PSV in korte video zeer slecht nieuws
13
Meerdere Italiaanse spelers trappen in nepaanbiedingen uit Saudi-Arabië
13

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties