Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Finnbogason stopt droogte met hattrick tegen RKC

Laatste update:

Heerenveen kon wel weer een overwinning gebruiken en probeerde vrijdag het spel te maken in het eigen Abe Lenstra Stadion. Marco van Basten, die op de tribune zat vanwege een schorsing, zag zijn ploeg domineren, maar oogstrelend en met volle overtuiging ging dat zeker niet. De gevaarlijkste man aan de kant van de Friezen was Hakim Ziyech, die drie keer het doel van Jan Seda onder vuur nam en ook de assist bij de openingstreffer verzorgde. Na 35 minuten legde hij de bal voor en Kenny Otigba werkte van dichtbij binnen: 1-0. De voorsprong was wel verdiend te noemen, want de thuisploeg was sterker en RKC perste er slechts één aanval uit; na twee minuten raakte Jean-David Beauguel het leer echter volledig verkeerd. De kansen waren voor Heerenveen.

Ziyech zag twee schoten knap gepareerd worden door Jan Seda en volleerde een keer van dichtbij naast. Finnbogason, die de laatste drie officiële wedstrijden niet scoorde en in een mindere vorm stak, kreeg ook nog twee uitstekende mogelijkheden om te scoren. Na een voorzet van Pele van Anholt stuitte hij op Seda en uit een hoekschop kopte hij rakelings naast. Heerenveen maakte het spel en had weinig te duchten van de bezoekers uit Brabant, die in de laatste twee wedstrijden (Ajax 0-0, NAC Breda 3-0) hun doel schoon hielden. Dat lukte in het hoge noorden dus niet en na anderhalve minuut in de tweede helft incasseerde RKC een tweede tegentreffer. Prince-Désir Gouano trok Finnbogason naar de grond en de IJslander knalde vanaf elf meter de 2-0 onberispelijk binnen.

Ondanks dat Heerenveen een ruime voorsprong genoot, bleef het thuispubliek lichtjes morren. Het spel van de gastheer was in de stromende regen immers weinig spectaculair. Na een uur hadden de bezoekers terug in de wedstrijd kunnen komen, maar Aurélien Joachim schatte een voorzet van invaller Damiano Schet verkeerd in. RKC ging maar niet beter spelen en Heerenveen besliste na 65 minuten de wedstrijd. Ziyech was ook bij de derde goal betrokken en bediende Luciano Slagveer, die zijn inzet nog van richting zag worden veranderd door Finnbogason: 3-0. Het Fantoom van Friesland maakte alweer zijn dertiende doelpunt in twaalf competitiewedstrijden. Kort voor zijn goal had hij overigens ook al de lat geraakt.

Finnbogason completeerde tien minuten voor tijd zijn hattrick door wederom een strafschop te benutten, nadat Slagveer in de zestien onderuit werd gehaald. Die treffer betekende de 4-1 in het Abe Lenstra Stadion, want Beauguel had een kwartier voor tijd de eretreffer voor RKC binnengeschoten. Ziyech bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een prachtig doelpunt, vijf minuten voor tijd. De middenvelder zag Seda voor zijn doel staan en tekende voor de 5-1. Ziyech werd beloond met een publiekswissel en zag vanaf de reservebank hoe Michael Lamey er nog 5-2 van maakte en hoe Ingo van Weert door een tweede gele kaart voortijdig mocht douchen.

Bekijk het doelpunt van Hakim Ziyech

Bekijk de hattrick van Alfred Finnbogason

-
Denk jij dat RKC Waalwijk degradeert?

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties